Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 38 z 38

Wątek: Planujemy urlop w Polsce, bez wózkowy

Domyślnie Re: Planujemy urlop w Polsce, bez wózkowy

Spokojnie-dacie rade i to jeszcze z malzonkiem-spokojnie,ja z 14 miesieczna Vercia dalam rade w pociagu ze Szczecina do Kutna w upaly wrecz w Polsce prawie 2 lata temu.Teraz my bedziemy w Polsce przez 15 dni-i to na chwile w Elblagu tez bo moj malz ma tam rodzine.Teraz my bedziemy ze Szczecina podrozowac spokojnie wybrzezem-ale samochodem,odbijemy potem z Gdanska do Elblaga a potem Torun i Plock-tam mamy rodzine.Ciesze sie strasznie bo nareszcie odwiedze stare katy.
    A ja mam nadzieje na poprawe pogody tutaj,juz sie wyleczylam i napisze wkrotce priv-musze sie wybrac do Greystones))

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Czekam z niecierpliwością Tylko pogoda do kitu, leje znów

Wczoraj obmyślaliśmy jak to zrobić,w sumie fajnie będzie pod warunkiem że weźmiemy skądś kasę na bilety
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Lotna kasa znajdzie sie, najwyzej pawiszony sprzedasz
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość
    Ballycanew, IRL

nie nie nie poza tym musiałabym mieć takie 4 chusty
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

plan super, na pewno się uda

a tak OT to jak planujecie postój w Opolu to odezwij się wcześniej na opolskim wątku spotkaniowym może uda się coś skręcić a propos spotkania? możesz coś ładnego do pomacania przynieść
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Dacie rade! Ja kilka razy lecialam z malym samolotem, wozka nie bralam. Ale mam dla ciebie jeszcze inna propozycje.. moze na miejscu (u twoich lub malza rodzicow) da sie pozyczyc wozeczek.. na pewno ktos w rodzinie ma jakis wozek. Bo tak jak pisala jedna forumka, moze dziadkowie beda chcieli wyjsc na spacer z malym i co wtedy? Gdyby dziadkowie zajeli sie troche dzieckiem, mialabys czas na spotkanie ze znajomymi, wypad do sklepu, ksiegarni.. Ja nigdy wozka nie przekreslam. Gdy moje starsze dzieci byly male, duzo latalismy z UK do PL.. wtedy nie znalam chust, MT... ale tez nie zabieralam wozka do samolotu, mialam wisiadelko wiem, wiem, to zupelnie inna para kaloszy, ale szkoda, ze chust wtedy nie znalam... natomiast nienawidzilam podrozowania samolotem z dzieckiem, bagazem i wozkiem. W PL moi rodzice mieli dla malego wozek.

Powodzenia! A gdybys wpadla do Wwy, to odezwij sie!

Miałam zaproponować to co Linda - ostrzeżcie rodzinę, że bez wózka jedziecie i jeśli będą chcieli z dzieckiem na spacer wyjść - niech popytają znajomych i coś wykombinują
    A radę dacie śpiewająco - myśmy rok temu w Londynie dwa tygodnie byli i mieliśmy wózek tylko dla trzylatka, Ignas na plecach zwiedzał.
    A pociąg jest idealnym środkiem transportu dla dzieci - można powyglądać przez okno, przejść się korytarzem, ludzi pozaczepiają, pozabawiają - też będzie świetnie.
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Fajno, trochę dodałyście mi otuchy. Boję się jednak że Antkowi w pociągu się nie spodoba, jak zmęczony to nie lubi jak ktoś do niego zagaduje bo wpada w histerię Mam nadzieję że za 3 miesiące będzie już większy i mniej bojaźliwy

Rodzinę uprzedzę, dzięki za sugestię
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka Awatar lori

dokładnie - nie tylko Franek z mojego otoczenia najlepiej znosi właśnie pocia
    ja jak jadę do rodziców to nie biorę wózka, jak chcą się lansować z wnukiem w wózku po osiedlu to muszą sobie za każdym razem pożyczać

Lotna naprawdę fajnie się podróżuje z dzieciakiem. dostarcza to wielu fajnych wrażeń. poza tym podróżowanie z chustą to fajowa sprawa - ja czuje się bardziej wolna, niezależna. a Franek jak najbardziej z tego korzysta.
    nie zdarzyło mi się jeszcze ani razu, by były jakieś cyrki przez to że w chuście jeździmy a nie w wózku.

dacie radę
    http://milimoistudio.pl/ - Mili Moi Studio - fotografia rodzinna, dziecięca, portret
    https://milimoiwbeskidzie.wordpress.com/ - nasze przygody w Beskidzie

F 2008 L 2010 K 2013 I 2015

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

my mielismy weekend chustowy-zero wozka, tak wiec Lotna napewno dasz rade
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Puk podnoszę bo nam się urlop przesunął i dziecko podrosło

Wylatuję ok 25 października ale uwaga.. SAMA z Antonim. W jedną stronę z Mamą, wracać będę sama. Biorę chustę i pożyczam w PL Manducę.
    I do dziś myślałam że wózek wezmę ale zaczynam się zastanawiać
    Dziecko duże, ciężkie 12kg... i tak 3 tyg nosić non stop?
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez ewadbr ; 18-10-2010 o 14:58

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

no nic dziwnego że się boisz bo to nowa sytuacja,
    ja się ostatnio przeprowadzałam( bez pomocy tylko j i Gaja) i też miałam ponad 10h pociągiem( warszawa -jelenia góra), wybrałam nocny, Gajkę lulało i spała całą trasę w hamaczku z chusty, potem samochód, brałam tylko fotelik,wózka już nie mam.wcześniej byłam 10 dni w białowieży i też bez wózka
    i tak pomyślałam, jedziesz do rodziny i tak będzie częściej na innych rękach niż Twoich. a może na miejscu w razie co masz kogoś z wózkiem jak już będzie awaria.
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka

Domyślnie

nie czytałam całości bom chora i łzami się ekran zalewa ale
    z Hanką kilkumiesięczną tarabaniliśmy się 14 godzin pociągiem po kilka razy i wnioski są takie:
    na 2 tyg przed planowanym terminem podrozy mozna uwaga zarezerwowac sobie przedział za uwaga 50 zł.trzeba zlozyc podanie w kasie biletowej miejsca wyjazdu.
    Hania podróz znosiła cudnie
    czesc bagazu, aby się nie tarabanic przy przesiadkach, słalismy kurierem, wyszlo ok 20 za szt
    mielismy dduuuuzo jedzonka dla nas)) i wielką butle płynu odkazającego z tesco, w dublinie zresztą nabytego, przydaje się do zabawek jak upadną na ziemię, do rąk po toalecie, my wymyslismy sobei takze stoliczki pod oknem) a propos...ten płyn jest w wersji dla dzieci..pieknei pachie chemia pewnie starszliwa ale to na wyjątkwoe okazje
    przydał nam się na maksa lezaczek odkreslismy nogi i zrobią się taka profilowana muszla którą pakowalismy do walizki a w pociągu malina w niej spała
    eh EWasz chyba na to za duzy...
    generalnei smigalismy tez jak bylam w ciązy i podroz z dzieckiem szybciej mija, pociąg je utula, bawi (taaa i edukuje;;P) a samolot....moze płakac z bólu uszu, niechby cos ssałpowodzenia! aaa co do wózka jeszcze...mysmy wzieli wózek stał nieuzywany bo szybciej iw ygodniej było miz chustą a rodzina owszem, kwękała ale mnei to srednio obeszło

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Lotna,uzywasz na codzień wózka?Młody w nim sypia na spacerach?
    Jeżeli tak,wziełabym ze sobą,ewentualnie pozyczyła na miejscu od kogoś

Moja ostatnio w wózku pośpi z 1,5-2h,w chuscie z 20min jeżeli zaśnie
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

ja na wakacje pojechałam bez wózka i szczerze ani razu nie pomyślałam że przydałby mi się.
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marza Zobacz posta
    Lotna,uzywasz na codzień wózka?Młody w nim sypia na spacerach?
    Jeżeli tak,wziełabym ze sobą,ewentualnie pozyczyła na miejscu od kogoś

Moja ostatnio w wózku pośpi z 1,5-2h,w chuscie z 20min jeżeli zaśnie
    Tak, używamy wózka, na spacery z zakupami albo takie bardzo bardzo długie gdy nosiliśmy tylko z przodu 12 kg. Teraz umiem plecaczek i wczoraj motałam na środku chodnika bo dzieć mi wył w wózku.
    Młody zaśnie w wózku jak dobrze telepie
    Sama nie wiem, poza tym jeżeli już brać to nie wiem który
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, ja ostatnio lecialam sama samolotem z 4 dzieci od 1 roku do 9 lat do Polski. Było fajnie, mialam wozek dla trzylatka i chuste dla Marysi. Jak wracalam to zrobili odprawe wpuscili nas do malego terminalu a samolot mial opóznienie 9 godzin!!!! Nie moglismy wyjsc, na podlodze beton wiec raczkowanie nie za bardzo wchodzilo w grę, nawet cieplych spodni nie mialam, bo lato. Chusta przydala sie bardziej, zdecydowanie, ale błogosławiłam moich rodzicow, którzy zmusili mnie do wzięcia z Polski starej spacerówki. Lotna, pomyśl o takiej mozliwosci, no chyba, ze nie jedziesz tanimi liniami, Ewa

Uprawnienia umieszczania postów