Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Co dla mamy ze stomią?

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie Co dla mamy ze stomią?

Mam pytanie o najlepsze rozwiazanie dla mamy ze stomią lub czyms podobnym. Zaprzyjazniona mama urodzila sie z brakiem wielu elementow organow wewnetrznych, do dzis przechodzi rozne operacje. Dlugo czekali z mezem na adopcje, a niebawem w ich domu pojawi sie roczny chlopczyk To drobna chudzinka i wspolnie z przyjaciolka myslimy jak tu nagle ona ma to dzieciatko dzwigac? Nie wiem czy chusta wiazana nie bedzie dla niej zbyt skomplikowana. Myslimy nad kolkowa czy macie jakies propozycje lub ktos sie spotkal z podobnym problemem? Jeszcze nie wiemy jaki maluszek ciezki

Chustonoszka Awatar faf
    Miejscowość
    gda

Domyślnie

łol, jaki fajny temat Intuicyjnie myślę, że pewnie się nadadzą wszystkie wiązania na biodrze jeśli stomia jest niesymetryczna. A jak nawet młody nie jest klockiem, to i tak roczniaka ciężko na dłuższą metę nosić inaczej jak na plecach. I wtedy wykończyć tybetanem jak przy ciąży Nie wiem zresztą jak w jej przypadku wygląda pielęgnacja stomii, te przypadki które znam czasami potrzebują szybkiego dostępu do worka - wtedy trzeba by dobrać taki rozmiar chusty, żeby nie robiła ogonów i raczej małym węzłem.
    Gratki w ogóle, mega fajna sprawa, że się wreszcie doczekali!

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Po pierwsze to super, że im się udało! Mało się znam, ale może nosidło?

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

No tak myslalam wlasnie nad scootababy, jest do noszenia na biodrze, tylko nie wiem jak tam dokladnie przebiega pas biodrowy. Ni e sadze ze da sie namowic na chuste, co najwyzej kolkowa trzeba miec na uwadze ze dziecko ma roczek i raczej go nikt nie chustowal, beda sie poznawac, uczyc siebie

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Dobrze by było żeby mogła poprzymierzać kilka opcji. Kółkowa fajny pomysł A czy to ma znaczenie, czy dziecko było chustowane?

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Ma i nie ma ona nie jest chustomama, tylko wie, ze tak mozna, ale ten dlugi zwoj materialu jej raczej nie zacheca Dlatego nie widze w ich przypadku, ze wrzuca go na plecy, mota, wykancza tybetanem i idzie przez wies do noszenia latwiej przekonac nosidlem, zobaczymy co da sie zrobic

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Jeśli nosidło, to może onbuhimo? Nie ma prasa biodrowego.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Bez pasa biodrowego jest też podaegi, miałam kiedyś i nosiło sie w nim rewelacyjnie. Jest najłatwiejsze do uszycia bo ma tylko jeden pas
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Uprawnienia umieszczania postów