No fajnie,ale ile to kasy trzeba znowu wydac, bo sie pora roku zmienilaczy to znaczy,ze kieszonka pulowa tak grzeje,ze chlodniej w jednorazowce?innych materialow nie posiadam
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
No fajnie,ale ile to kasy trzeba znowu wydac, bo sie pora roku zmienilaczy to znaczy,ze kieszonka pulowa tak grzeje,ze chlodniej w jednorazowce?innych materialow nie posiadam
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
polecam coolmax. kieszonki z coolmaxem można zakładać przez cały rok, ale przy wyższych temp. dają większy komfort niż polar. mam kilka w stosiku, są w użyciu na okrągło.
wełna pewnie jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem, ale jakoś nie mogę się przemóc, by założyć młodemu wełniaki przy temp. 29 stopni
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
absolutnie nie trzeba, byłoby to fanatyzmem
to nie jest tak, ze to jest jakaś ogromna różnica, np. załóż polar w upal-grzeje?tak samo z pieluchą, nie wierzę, że pul jakoś znaczaco bardziej grzeje (o ile nie mniej)
stosuj to co masz, a na maksymalene upału-> majtki bawełniane+tetra-> czy co tam masz i podkład z łóżeczka pod pupę![]()
Ostatnio edytowane przez spinek ; 24-05-2014 o 09:15
bez przesady
moja zu nosila pulowe kieszonki z polarem latem
flipy z tetra
w upały konkretne i nigdy z tego powodu tylek nie był ani upocony ani odparzony.
wg mnie pul lepiej oddycha niż worek foliowy w postaci jednorazówki po której zaraz ja odparzalo.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
czyli po raz kolejny dla każdego coś innegosą zwolennicy Puli, są zwolennicy wełniaków (ja wolę otulacze wełniane niż wełniane majty), są zwolennicy EC - musisz sobie wypróbować, co Wam najbardziej podchodzi.
Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014
Ja mam wełniaczka OS Ecodidi i wydaje mi się najprzyjemniejszy na upały ze wszystkiego, czego dotykałam. Tylko nie wiem, czy go dobrze obsługuję, bo mam trochę wypadków - człowiek uczy się całe życie.No właśnie, może komuś chce się wytłumaczyć, jak działa ta wełna (po zalanoinowaniu oczywiście) - jak ma kontakt z czymś bardzo mokrym i jest dodatkowo przyciśnięta, to puści? A nawet jak nie jest przyciśnięta, to i tak powoli będzie namakać? Może źle zalanoinowałam?
Wczoraj po domu same formowanki i było super, bez wypadków i można kontrolować na bieżąco potrzebę wymiany.
Piszecie bawełniane majtki i tetra - to jakieś specjalne majteczki, czy po prostu takie malusie bawełniane jak dla dorosłych? Znajdę takie dla chłopasa półrocznego?
Adaśko 12.2013i Basieńka 03.2017
Jak zwykle przy tgo typu wątkachnajgorzej jak się jest początkującym i chce się "jednej jedynej właściwej" odpowiedzi i dostaje się dwadzieścia rożnych wzajemnie się wykluczaących
takie jak dla dorosłychja mam dla Grubcia mini slipki i krótkie bawełniane spodenki co je dam na formowankę po prostu.
Czy uwierzycie jeśli Wam powiem, że w u Was teraz cieplej niż u mnie
i jeszcze nie było tak gorąco żebym się musiała zastanwiać jakoś głębiej nad tym jakie pieluchy i z czym
mój mały niestety wełny nie może nosić. czy formowanki nadadzą się dla ruchliwego, 13 kg roczniaka? jeśli tak to jakie polecacie?
Antoni III.2013i Magda VI.2015
ja Ci polecam bambusowy puch (Pupeko), jest dosyć wysoki w stanie i nie muszę go naciągać jak inne formowanki, ma dużą regulację w brzuszku i jest milutki i mięciutki![]()
Witam wszystkich. Jestem nowa na forum, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona
Temat w sam raz dla mnie. Od dwóch dni kombinuję w co córę latem ubierać. W chłodniejsze dni kieszonki przejdą ale już w upał to nie bardzo jak dla mnie. Syna, kiedy był w tym wieku, zawijałam w prefolda spiętego snappi, a po każdym siknięciu zmieniałam na nowego. Ale na córę nasze prefoldy są za małe (nie wiem czemu, mamy regular, teoretycznie 6-12 m-cy, a ona do grubasków nie należy). Nowych, większych chyba nie opłaca mi się kupować i tak kombinuję co zrobić, żeby nie wydać za dużo kasy bo mnie mąż zabije![]()
Chyba stanie na tym, że w domu będę zawijać w tetrę/flanelki i zapinać snappi, przewiewnie na maxa i oszczędnie. Nie wiem jeszcze tylko co ze spacerami? Inwestować w wełnę czy ryzykować z pulem?![]()