Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Czy Wasze dzieci dorosły do rozmiaru L?

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie Czy Wasze dzieci dorosły do rozmiaru L?

A ja mam takie właśnie pytanie. Czy Wasze dzieci dorosły w okresie pieluchowania do rozmiaru L?
    Mój prawie dwuletni synek o wadze ok 11,5-12 kg wciąż One Sizy ma zmniejszane na rozmiar M.
    Pieluszki nosimy poniżej pępka.
    Ciekawa jestem, jak u Was to wygląda.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

sylwiontko, bo ty masz filigranowego synka Moja ma onsizy zapiete na ostatnie dwie napki i 14 kg wazy, a w tym samym wieku sa

BTW wysłałas Cos do mnie?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

tak ale to są tylko pieluszki nocne. Mój 4 latek waży 14 kg w porywach i właśnie jemu muszę zakładać na wszelki wypadek.
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    sylwiontko, bo ty masz filigranowego synka Moja ma onsizy zapiete na ostatnie dwie napki i 14 kg wazy, a w tym samym wieku sa

BTW wysłałas Cos do mnie?
    nie chodzi mi pas, tylko góra dół. to prawda, szczuplaczek z niego

kochana jeszcze nie, majty uszyte, ale czekam na mikrofibrę i bambusowy polar na wkłady

Cytat Zamieszczone przez ala Zobacz posta
    tak ale to są tylko pieluszki nocne. Mój 4 latek waży 14 kg w porywach i właśnie jemu muszę zakładać na wszelki wypadek.
    też masz szczuplaczka
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Ja już mam od dawno rozpięte wszystkie napy. Dużą mam córę. Ma 20 miesięcy i waży 15kg
    Do odpieluchowania zapewne jeszcze kawałek drogi chociaż młoda zużywa czasami 1 pieluchę na dzień. Obawiam się, że niebawem wszystkie pielki będą już na nią za małe, a nie bardzo mam chęć inwestować w następne.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

mru
    Guest

Domyślnie

IV już XL Mam 12-kg prawie roczniaka.

Domyślnie

to ile na wysokość ma XL? czy bardziej chodzi o brzuszek?
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Domyślnie

my mamy wszystkie one-size'y już dawno rozpięte w całościw pionie i poziomie- skracam je czasami jak zakładam jedną tetrę do otulacza. W wiekszości wszystko zapinam na ostatnia napkę- tylko flipy i twój otulacz na jedną mniej w pasie Młoda wazy jakieś 12kg

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

większość one sizów (oprócz flipa) mamy rozpięte od czasu jak młody miał niewiele ponad pół roku (9 kg)... Od tego samego czasu kupuję mu rozmiarowe eLki. Tyle, że część pieluch wydawało mi się, że będzie za mała już już, tymczasem piętnaście miesięcy skończone, a te cały czas jeszcze są dobre (wyciągnął się, a już był moment, kiedy już z części prawie rezygnowałam), teoretycznie niskie IB są zupełnie bardzo dobre . Nosi ubranka między 80 a 92, jakiś czas temu ważył 11,5 kg.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka Awatar morla1
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Mój Młody ma 5,5 miesiąca (8 kg) i większość pieluszek rozpięta już na maksa...i właśnie nie wiem co będzie dalej, mam nadzieję że dupka już mu się nie powiększy, bo tylko issy beary mi zostaną do użycia..

Domyślnie

Właśnie, mój też w wieku chyba 8 miesięcy ważył 11 kg i M było za małe, a teraz spokojnie wchodzi w formowanki, które były za małe.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustofanka Awatar morla1
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    Właśnie, mój też w wieku chyba 8 miesięcy ważył 11 kg i M było za małe, a teraz spokojnie wchodzi w formowanki, które były za małe.
    No to mnie uspokoiłaś...

mru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    to ile na wysokość ma XL? czy bardziej chodzi o brzuszek?
    Muszę zmierzyć. Różnica między L a XL w IV jest moim zdaniem niewielka i używamy jedengo i drugiego rozmiaru.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Maciek nosi rozpięte na L - zakładamy na spanie i na wyjścia, w domu jak się skończą majtki treningowe, bo na zasikanie kanapy i dywanu niestety nie mogę sobie pozwolić (nie moje)
    swoja drogą w pasie on chudziak i ma jeszcze sporo zapasu w napach (zwykle wolne z przodu ma 2)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar spoko

Domyślnie

wszystkie pieluchy rozpięte już od dawna Laura ma 16 miesięcy i waży 12 kg.Chińczyki to nawet za małe niebawem będą ;/

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Niektore onesize mam juz niespiete w ogole - dla Adasia, w sumie to niektore pieluszki nosi w takim samym rozmiarze jak piotrek, ale to jest akurat taki moment, ze on jest tlusciutki, jeszcze sie nie rusza, za jakis czas schudnie i bedzie tak jak Piotrek uzywac tych samych gaci przez 2 lata
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

myślę że tak od ok 11kg rozpięte były. Zwłaszcza jak dwie wkładki szły do środka.
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Domyślnie

czyli dziecko dziecku nierówne i choćby nawet miały taką samą wagę, to pieluszki na każdym inaczej się noszą.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

zakładam synkowi już tylko L-ki i one size-y rozpięte, ma 14miesięcy i 11 kg.
    Ciekawe, czy teraz już tylko te pieluszki ponosi do końca, bo tak jak piszecie - dzieci się wyciągają.

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Domyślnie

mój L i one size już od dawna ale nie wiem ile waży, z 13kg?

Uprawnienia umieszczania postów