Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: co zrobic by papiwerek lapal cala kupke

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie co zrobic by papiwerek lapal cala kupke

no wiec pieluchowania wielo podejscie drugie.
    Male maja 8 miesiecy i robia 3-5 kup dziennie (o zgrozo) i o ile jak dam otulaczi wklad a na wklad dwa papierki to wszystko zostaje na papierku o tyle jak uzywam AIO to cala pielucha jest w plamach od kupy ;/ a na papierku tylko czesc.
    jakies rady?
    aha no i ile sypiecie proszku stosujac mio fresha na pol pelna pralke wielo?
    i czy olejek mozna lac zamiast plynu? rozcienczony z woda czy sam?

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

wypowiem się w sprawie papierka - te jednorazowe mi kup nie łapały dobrze. wolę wkładki polarowe - one zatrzymują kupę, a spiera się je całkiem fajnie. Ja z tymi jednorazowymi papierkami nie dogadałam się nigdy. I widzę że sporo osób się nie dogadało bo często prawie nieruszoną paczkę dodają jako gratis do zestawu używanych pieluch. Może to kwestia dopasowania rozmiaru - nie wiem. Ja próbowałam kilku firm, wicznie się zwijały i miałam wrażenie że przeszkadzają.
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

No wlasniw tez dumam nad tymi papierkami, tylko ja dla noworodka. A wkladek to trzeba miec od groma jakies 20 szt na poczatek to tez niezly wydatek

Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olazola Zobacz posta
    No wlasniw tez dumam nad tymi papierkami, tylko ja dla noworodka. A wkladek to trzeba miec od groma jakies 20 szt na poczatek to tez niezly wydatek

Etam...kupujesz najtańszy cienki kocyk polarowy i tniesz na odpowiednie kawałki
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Husky kocyk z Ikei ten najcienszy na kawałki i jedziesz, proszku ja sypie na oko, ale najnowsze trendy mówią, że nawet ilość podana na opakowaniu nie powinna zatluscic pieluch
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Tak tak slyszalam o tym kocyku, czyli ten najcienszy mam taki w domu kremowy w szare szlaczki, bo mam jeszcze taki grubszy z takimi falbankami na brzegach ale ten to chyba za gruby bedzie. Oczywiscie nowy kupie. Nie wiem jak z wymiarami, wymyslilam ze zloze tetre w samolot i polarek bedzie wielkosci tej pliski na srodku. Dobrze kombinuje? a moze ciut mniejsze bo po co on po calosci?

Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olazola Zobacz posta

albo metr bieżący cienkiego polaru lub mikropolarka - sporo wkładek z niego wytniesz

Domyślnie

ale zaraz, zaraz, o co chodzi?
    my używamy tych "jednorazowych" papierków. mamy teraz takie z lulajbaby. no i po pierwsze nie są jednorazowe bo piorę je normalnie i używam już od ho, hoo...
    po drugie jeśli kupka jest ładna, zwarta i generalnie taka jak ma być, to spełniają swoją rolę w 100%. a jeśli jest luźna no to... siły nie ma!

tak czy inaczej chodzi o to by zawartość papierka po prostu wyrzucić do kibelka, papierek do kubła - zamiast zdejmować zawartości z pieluchy i zapierać ją. jeśli są plamki bo kupa była luźniejsza - zapieram - i problemy nie ma.

Domyślnie

no dokładnie o to chodzi tylko że niektóre papierki na niektórych kupach w niektórych pieluchach się zwijają, przesuwają i sprawiają podobne problemy. Przynajmniej niektórym osobom Potem te osoby mają wątpliwości czy aby na pewno dobrze paierków używają czy dobrze zakładają czy może to kwestia firmy, wielkości czy co.

Ja z papierkami się nie dogadałam ani przy starszej ani przy młodszym.

Domyślnie

aa! to ja nie wiem co ja robię, że u mnie działają, ale działają

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi
    Co do papierkow to ja mam totsbots wiec splukuje od razu z gowienkiem
    Ale mam jeszcze z tesco nie splukujace to moze je sprobuje i nie beda sie tak zwijac?

kudlata wkladki polarowe mam z pocietego koca ale chodzi mi o to by ich nie zapierac i by nie moczyly sie dwa dni do kolejnego prania...

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Co do proszku to dobrze wiedziec bo mi te pieluchy na normalnym praniu w 50° pachna na nie doprane... Mimo olejku herbacianefo i mio fresha...
    A ostatnio mamy tak ze jest kupa a pielucha jeszcze sucha... Stad wole papierki..

Chustofanka

Domyślnie

odkad sytuacja wymusila na mnie dłuższe (trzy tygodnie po skoczeniu kuracji antybiotykiem) podawanie probiotykow i diete (po antybiotyku i po prawie zdiagnozowanej alergii) Dzieć kochany tak się wyregulował ( i to już trwa prawie dwa miesiące), że kupki nie brudzą nic a nic, są regularnie codziennie raz lub dwa, można je strzepywać z pieluszki. A zaczęłam od tego, że uczyłam się po kolei nazw "dobrych bakterii" i sprawdzałam co jest co - w sumie sytuacje ustabilizowal Latopic+Biogaia Protectis. To moje doświadczenie "zamiast" papierków, nie wiem czy uniwersalne, ale postanowiłam się podzielić

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Muminmamma dzieki. Moje czasem maja takie wlasnie kupy a czasem mega klejace z kawalkami warzyw (jedza juz kawalki a zebow brak)

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dwa razy robiłam podejścia do papierków wszelakich, i przy trzecim dziecku odpuściłam bo , stanowiły duży wydatek relatywnie, a nie spełniały funkcji.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów