Wklady wklada sie do srodka kieszonki. Jeden lub dwa, w zaleznosci od tego czy dziecko duzo siusia.1. Posiadam pieluszkę z kieszonką, dwa wkłady z mikrofibry. Położyłam wkład na pieluszkę i tylko jeden? Czy prawidłowo? Czy powinnam dwa wkłady położyć?
Nie wiem czy sa jakies "najlepsze" wklady. Kazde maja plusy i minusy. Bambus dlugo schnie (nawet 24h) i twardnieje, ale jak masz suszarke to powinno byc ok.2. Jakie wkłady są najlepsze? Przeczytałam, że bambusowe takie składane firmy puppi? Czy może ten 5 warstwowy bambusowy?
Tak, nalezy zmienic calosc.3. Powinnam wymieniać same wkłady, czy pieluszkę i wkład? Jak jest lepiej? Z tego co przeczytałam to ta kieszonka w pieluszcze daje uczucie suchości, więc lepiej chyba wkładać wkład w tą kieszonkę i po zasikaniu zmieniać cały zestaw.
Ja mam worki do przechowywania pieluch.http://anniepooh.ie/shop/cloth-nappi...ronze-poppies/ Nie wroce juz do wiaderka. Worek wrzucam do prania razem z pieluchami i nie musze plukac ani myc wiadra. Z olejkami eterycznymi bym uwazala, bo moga zatluscic z czasem pieluchy. Jesli pieluszka tylko zasikana to wrzucam od razu do worka. Jesli jest kupa, to kupe strzepuje/spieram wstepnie w kibelku i potem wrzucam do worka.4. Jak jest z praniem? Pierzecie codziennie? A jak przechowujecie te wkłady i pieluszki? Bo ja właśnie nie mogę sobie tego wyobrazić... mycie od razu po zasikaniu czy zbieranie? i czy to nie śmierdzi?
Mam w domu suszarkę więc z szuszeniem problemu by nie było, ale jednak włączanie prania i suszenia na 5-6 pieluszek to chyba bez sensu?
Ja bym chyba na twoim miejscu kupila wiecej kieszonek. Mozesz sprobowac na noc zalozyc wlasnie kieszonke z dwoma wkladami i zobaczyc czy sie sprawdzi, zamiast od razu wydawac kase na formowanki i otulacze.
Inna opcja to kupno kilku otulaczy i do nich wklady. Milovia ma taki system i Flip tez np. Wtedy mozna uzyc otulacza kilka razy wymieniajac tylko wklad. Tylko wtedy na noc musialabys dokupic formowanki.
Jeszcze inna opcja to pieluszki Snap In One, czyli masz tak jakby otulacz a wklady sie dopina i tak jak powyzej jesli jest tylko siku mozna wymienic tylko wklad. Sprawdz np. pieluszki Gro-via.