Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Wielo na wyjeździe

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

Może i było. Za linki dziękuję, bo dotarłam tylko do połowy
    Na naszym wyjeździe nie bierzemy prania wcale pod uwagę. Przy dłuższym pobycie po prostu kupiłabym jednorazówki i nie miałabym dylematu
    W domu piorę pieluchy co drugi dzień i nie przetrzymuję ich dłużej, mam obawy tym bardziej, że młodzieniec ma skłonności do ZUM. Głównie aspekt przechowywania zasikańców mnie zastanawia.
    Poza tym po prostu lubię Mikołaja w wielo i mam chyba chęć się pobawić Właśnie nie ogranicza nas bagaż, trudne warunki, daleka podróż publicznymi środkami transportu czy ciągła zmiana miejsca pobytu.

No i...szkoda mi pieniędzy wydanych na jednorazówki. W końcu za opakowanie pampków mam nową piękną np. kieszonkę

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    To nie jest taki wcale długi wyjazd, wychodzą w sumie dwie doby, czyli tyle, ile ja w domu zbieram pieluchy. Jak Ci nie szkoda miejsca w bagażniku to bierz wiadro, pieluchy i rób tak jak zwykle, tzn ja np niczego bym nie płukała oprócz kupy, bo i w domu tylko kupę spłukuję. Ja się zastanawiam nad wyjazdem wakacyjnym, z jednej strony nie miałabym problemu, żeby na ten czas przerzucić się na dade, z drugiej strony nie chcę później oglądać na zdjęciach paskudnych jednorazówek tylko moje piękne wielo..

Cytat Zamieszczone przez mmadzik Zobacz posta
    Na tego typu wyjazdy zawsze brałam jednorazówki. Z dzieckiem zawsze miałam mnóstwo bagażu, nie chciałabym jeszcze dokładać sobie torby wielo, wiadra, kolejnych dodatkowych ciuchów w razie przecieków, itp. Poza tym wielo trzeba częściej zmieniać, a zwykle na tego typu wyjazdach chciałam jak najwięcej korzystać, a nie tylko pieluchy zmieniać dziecku Ale ja na noce też używam jedno, więc pupy moich dzieci przyzwyczajone. Chociaż jak tak sobie pomyślę to jak miałabym dół finansowy i brak kasy na paczkę jednorazówek to w zabraniu wielo na 2 doby też bym ogromnego problemu nie widziała - tylko utrudnienie.

Dzięki. O tego typu rozkminki mi chodzi.

Miko też nie ząbkuje jeszcze (co nie znaczy, że nie zacznie nie pomyślałam o tym) , a kupę mamy co drugi, trzeci dzień i to także w tej chwili przemawia za wielo.

Cytat Zamieszczone przez tosina mama Zobacz posta
    Bylismy na dlugim weekendzie z wielo, zbieralam je w reklamowki, a po powrocie siup do pralki i po temacie
    W teorii tak to właśnie widzę
    Ostatnio edytowane przez ema ; 07-05-2014 o 21:16
    Pawel 2006 Milia 2011 Mikolaj 2013

Uprawnienia umieszczania postów