Zgodnie z opiniami, popróbuję róznych rodzajów ..
boję się ,że te one size dla noworodka będą ciut za duże- i klapa będzie a nie pieluchy wielorazowe![]()
Zgodnie z opiniami, popróbuję róznych rodzajów ..
boję się ,że te one size dla noworodka będą ciut za duże- i klapa będzie a nie pieluchy wielorazowe![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Toż ja wiemZamieszczone przez grimma
![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
ja chyba poczekac az mi sie polog skonczy. jakos nie widze siebie z wielorazowkami po cc, na przyklad - bo nie wiem jeszcze jak urodzeZamieszczone przez Pondo
"za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"
a ja mam takie pytankoczy praniem pieluch - tzn zapieraniem, załadowaniem, rozwieszeniem, poskładaniem itp zajmujecie się tylko Wy? czy mężowie też się to robią?
to tak w nawiązaniu do złego samopoczucia po porodzie i używaniu wielo
Zapieraniem małż się zajmuje również, pranie wstawi również, rozwiesi również, ale z racji że ja jestem w domu= ja to częściej robię![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Mój Mąż też się angażuje - pierze ten, kto ma akurat wolne ręce. U nas to się dodatkowo wiąże z wycieczką, bo pralka jest w piwnicy, 2 piętra niżej. A zapiera to on nawet częściej, bo mu bardziej przeszkadza wilgotna kieszonka![]()
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Fajna dyskusja. Ja to się chyba gdzieś w średniej utrzymuję, choć zdażyło się w jakiś zabiegany dzień, że ani się obejżałam a kilka godzin zleciało i moje dziecko z pampkiem między kolanami biegało, no cóż, najlepszy się zdaża. Co do suszenia na kaloryferze, pamiętam jak kilka lat temu przez dwa tygodnie opiekowałam się czteromiesięczniakiem obrzydliwie bogatych ludzi, którzy przyjechali na wakację do luksusowego hotelu gdzie wtedy pracowałam. Młody nosił śpiochy z GUCCI, jeździli Porshe a mamuśka suszyła pieluchę basenową na kaloryferze.i chyba z tydzień ubierała ją codziennie małemu na basen. MASAKRA
od kiedy uprał mi nowiutką arabelkę razem ze swoimi skarpetkami i spodniami pozwala mu prac tylko jego rzeczy![]()
Honorata, mama Ninki 21.09.2008
A co to jest pralka ? (by moj M..)
ale zeby pochwalic w kwestii czestotliwosci zmiany pieluch, to jak juz MUSI zmieniac(ostatnio byl z nim sam przez tydzien, gdy ja chodzilam do pracy) to robi to co dwie godziny lub czesciej bo sprawdza, jaki jest stan zasikania.
K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013
1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!
Uzywam libero jednorazowek na noc. Pierwsza czesc nocy - sen ok 4 godzin - pielucha sucha (ale i tak zmieniam) - druga czesc nocy - pobudka na jedzenie co 2- 3 godziny - pieluch 6-7 !!!! Bo wymiana w czasie karmienia i po karmieniu....W dzien schodzi 10-12 formowanek!!! Moja nie polezy minuty jak czuje mokro....
ee, w tym wieku to normalkaa to kazde prutniecie konczyło sie mała kupką wiec zzuzylismy rekordowa liczbe opakowan newbornów - 4 albo nawet 5 z pampersa i 1 huggiesów
Honorata, mama Ninki 21.09.2008