Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: Które Indio dla noworodka z opcją do końca noszenia?

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Które Indio dla noworodka z opcją do końca noszenia?

Po przeglądnięciu forum wyklarowało mi się Indio. Czy dobrze kombinuję? Tylko które będzie najlepsze dla maluszka? Czysta bawełna czy z domieszką? Maluch będzie jesienny, przy pierwszym synku nosiłam krótko w Hoppendiz Antiqua, przeszkadzała mi sztywność i ciężar chusty, teraz chciałabym coś milusiego i przyjaznego w wiązaniu. Na pewno kupić chcę chustę już złamaną.
    Fajne też by było jakby chusta dała też radę przy rosnącym dziecku (akurat pierwszy syn drobny i wagowo długo dociągał do 10kg)
    A może coś jeszcze innego?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A może Storchenwiege Leo ew. Inka? Poradźcie doświadczone mamy

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

A co Ci się podoba?
    Łatwiej mówić o konkretnych chustach, bo worek pod tytułem wsyztskie chusty, czy nawet same indio jest ogromny
    Ja jakbym miała w ciemno spośród indio na cały okres noszenia wybierać to chyba postawiłabym na AHI lub NSI v1..

Chustomanka Awatar Falka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym wybrała PHI.
    Gałganka 31.10.2011

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Indio nie wiem, ale Inka złamana i milusia z całą pewnością

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustofanka Awatar anija
    Miejscowość
    Wadowice

Domyślnie

Ja mam indio kupfer-graphit z kaszmirem i jest to cienka i milutka chusta. Jest idealna dla maluszka, świetnie się wiąże i pięknie się układa, bardzo milusia, jak na razie mój numer 1. Moja Jagoda ma 4 miesiące i jeszcze dobrze mi się w nim nosi, ale zdaję sobie sprawę że niedługo już nie da rady Nie ma więc chyba chusty idealnej na cały okres chustonoszenia...zawsze coś za coś...cienka i milusia...mniejsza nośność....przynajmniej tak mi się wydaje...zresztą każdy ma do tego swoje własne indywidualne upodobania, więc najlepiej by było zobaczyć i powiązać kilka szmat na żywo....no i największa frajda TO JEDNAK CIĄGŁE ODKRYWANIE NOWYCH SZMAT

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Po Hoppendiz chciałabym spróbować nie pasiaka Leo mają fajną strukturę i wydają się eleganckie, podoba mi się też splot Indio. Kolorystyka chyba neutralna, właściwie oprócz różów każdy odcień mogę wziąć pod uwagę Podobno ma być chłopak ale jeszcze niepotwierdzone Bardziej zależy mi na łatwości motania, miękkości i przyjazności dla maluszka.
    No i cena używanej 200-300zł

Chustofanka Awatar anija
    Miejscowość
    Wadowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djulliet Zobacz posta
    Po Hoppendiz chciałabym spróbować nie pasiaka Leo mają fajną strukturę i wydają się eleganckie, podoba mi się też splot Indio. Kolorystyka chyba neutralna, właściwie oprócz różów każdy odcień mogę wziąć pod uwagę Podobno ma być chłopak ale jeszcze niepotwierdzone Bardziej zależy mi na łatwości motania, miękkości i przyjazności dla maluszka.
    No i cena używanej 200-300zł
    Za taka cenę to indio raczej tylko bawełniane kupisz, bez żadnej domieszki

Chusteryczka Awatar paulina
    Miejscowość
    90419

Domyślnie

Ja nosilam noworodka w indio biało niebieskim i było miodzio wcześniej nosilam w tym indio starszą i też było spoko
    Kokoszka, 12.2010
    Kokos, 11.2013
    Fi, 3.2016

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Storchenwiege Leo mogę jak najbardziej polecić. Noworodka nie nosiłam, ale z pewnością by się nadawało. Mój syn ma trochę ponad 2 latka i świetnie mi się nosi... od kilku miesięcy noszę tylko w tej chuście (chyba, że się pobrudzi).
    Mota się też moim zdaniem fajnie, przynajmniej porównując do jednego pasiaka Nati, który mam i Rapalu (ale nie złamanej więc wiadomo). Przy tych innych chustach muszę się troszkę bardziej namęczyć.
    2009 2012

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

ja mam indio biało niebieskie i 13 kg mojego syna nawet nieźle nosi
    Antoni III.2013 i Magda VI.2015

Chustomanka Awatar zewelinal
    Miejscowość
    Lubuskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lina Zobacz posta
    ja mam indio biało niebieskie i 13 kg mojego syna nawet nieźle nosi
    no mam obecnie indio bialo niebieskie, starsza wersje, grubsza bawelna, nosi 11 kg super i imo nadaje sie dla noworodka ale ........ przy takim maluszku jednak wolabym cos delikatniejszego
    kup sobie na poczatek to co ci sie podoba a najwyzej sprzedasz i kupisz nastepna szmatke
    09.02.2011
    03.04.2013

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Czyli szukam w dobrym kierunku, im więcej chust przeglądam tym się ciężej zdecydować, tak ze dwie przynajmniej by się chciało mieć na zmianę Oferty przeglądać czas zacząć

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Indio szmaragd! Swietnie mi sie nosiło i noworoda i Starszaka (wtedy ok. 15kg). I to nie jakies stare, ot zeszłoroczny wypust. Póki co niesprzedawalny.

Z limitowych ochow i achow bez problemu nosilam (i zaraz znow nosic bede) niemowlę w lnianych gold-rubinie v2 i eibe.
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustonoszka Awatar Agatowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jak chcesz, to możesz do mnie wpaść pomacać ankę storcza, pawie cynamonowe i wełniane skowronki didka oraz leosia merino, kółkowego. Skowronki były super jak Antoś był mały. Niedługo będę je wystawiać na bazarku

Na szybcika z telefonu .

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Dziewczyny, a co byście proponowały z didka podobnego do indio flamingo? W starych dobrych czasach początków forum nie było tych wszystkich domieszek, i prawdę mówiąc mało się orientuję w obecnych chustowych must have a chciałabym coś mega miękkiego na początek. Miałam leo, hopka, nati, girasola, lanę, babylonię, pewnie coś jeszcze po drodze, ale właśnie indio flamingo pamiętam z testów jako coś niezwykle przytulnego dla maluszka. Oświećcie mnie proszę

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi
    Agatowa chętnie bym pomacała co nieco, zwłaszcza że oprócz Hoppendiza i jakiegoś koszmarnego Polekontu z chustami tkanymi nie miałam do czynienia
    Na razie w czerwcu przyleci do mnie Leo Marine wymiętoszony od len_y obiecała jeszcze go podłamać więc mam nadzieję że będzie przyjaźniejszy w użytkowaniu niż Hoppediz. India mnie strasznie kuszą, te faktury są piękne, dla noworodka pewnie z domieszką jedwabiu by się przydał, mam plan dokupić Indio właśnie do Leo na zmianę (mąż mnie udusi, dobrze że teraz z brzuchem chodzę )

Chustofanka Awatar Megi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam lodena (z jedwabiem i ramia) gdybyś chciała pomacać. Na noworoda sobie czeka
    Zosia (08.2011), Tadzio (04.2013) i Stefcia (07.2014)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Megi chętnie pomacam, bo na razie didymos dla mnie jak biały kruk

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Nachtblau purpur ten co niedawno wyszedł? On tylko z konopiami jest?

Uprawnienia umieszczania postów