Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Manduca - jaka pozycja dziecka?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    warszawa włochy

Domyślnie

niestety pomimo wielokrotnych prób, system odrzuca mi możliwość dołączenia zdjęć, tym razem się nie uda a bardzo mi na tym zależało.
    Chciałam Was dopytać, jak bardzo powinnam ściągnąć pasy naramienne w manduce i kiedy będę miała pewność, że dziecko jest we właściwej pozycji - dziś jak ściągnęłam pasy naramienne chyba na maxa, bo miałam wrażenie, że pasy są jakby zbyt mocno naciągnięte i powstały takie wałki na pasach.
    Ponadto jak wysoko powinna być główka dziecka w stosunku do mojej głowy i na jakiej wysokości powinien być panel nosidełka - do główki dziecka czy niżej? a jeśli do główki, to czy powinien panel zakrywać całą główkę dziecka czy tylko sięgać do szyi?
    A jak głęboko pupa ma opadać w nosidełko, ma być zaokrąglona czy nie?
    a i jeszcze jedno - czy tyłu mogę mieć pas na plecach, który się zapina podwyższony do samego karku i jak mocno mam go ściągać?

wiem, pewnie banalne pytania, ale chce mieć pewność, ze dobrze zakładam nosidełko.
    Pewnie pomocne byłoby spotkanie z jakąś mamą z manduczką z Warszawy, jest tu ktoś z moich okolic?

mam zdjęcia, ale coś nie działa na forum, bo podaje mi komunikat, że limit forum to 95 MG a ja mam małe zdjęcia z telefonu i pomimo to, nie mogę ich wrzucić.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Uprawnienia umieszczania postów