Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: Pieluchowanie noworodka- porażka za porażką....

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

miala podobnie. male na moim mleku robily tyle kup ze nie nadazalam- za kazdym razem otulacz na obszywkach okupkany i do prania co zmiane- papierki nie lapaly. oduscilam- sprzedalam male i kupilam aio OS i zaczynamy na nowo- male maja 8 miesiecy

Chustofanka Awatar kasikader
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Witam ponownie,
    Dojrzałam już do tego zeby podsumować ten wątek.
    Wróciłam do wielopieluchowania w etapach, tzn na początku, po wygojeniu pupy i pepka zaczęłam "zmuszać się" do wielorazówek w dzień...W sumie trochę ich nakupiłam, nagadałam wkoło wszem i wobec że będziemy tacy ekologiczni zdrowi i nowocześni.... Więc nie mogłam się poddać
    Z każdą jedna użytą wielorazówką wiedziałam, że to jest jeden zużyty pampers mniej...
    Pozytywnie i miło zaczęło sie gdy Mała dorosła do chinek OS. Są ładne, kolorowe, mieciutkie minky, i są prostsze w obsłudze. Zrobiło się ciepło i wreszcie kolorowe pieluszki zaczęły cieszyć oczy. Stopniowo zaczęłam wprowadzać inne poza chinkami wielorazówki i teraz mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem: Wielopieluchowanie sprawia mi przyjemność i widzę że dla Małęj to też jest lepsze. Zaczynam wprowadzać wielorazówki w nocy

Pozdrawiam wszystkich śledzących wątek i jeszcze raz dziękuję za rady

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasikader Zobacz posta
    Witam ponownie,
    Dojrzałam już do tego zeby podsumować ten wątek.
    Wróciłam do wielopieluchowania w etapach, tzn na początku, po wygojeniu pupy i pepka zaczęłam "zmuszać się" do wielorazówek w dzień...W sumie trochę ich nakupiłam, nagadałam wkoło wszem i wobec że będziemy tacy ekologiczni zdrowi i nowocześni.... Więc nie mogłam się poddać
    Z każdą jedna użytą wielorazówką wiedziałam, że to jest jeden zużyty pampers mniej...
    Pozytywnie i miło zaczęło sie gdy Mała dorosła do chinek OS. Są ładne, kolorowe, mieciutkie minky, i są prostsze w obsłudze. Zrobiło się ciepło i wreszcie kolorowe pieluszki zaczęły cieszyć oczy. Stopniowo zaczęłam wprowadzać inne poza chinkami wielorazówki i teraz mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem: Wielopieluchowanie sprawia mi przyjemność i widzę że dla Małęj to też jest lepsze. Zaczynam wprowadzać wielorazówki w nocy

Pozdrawiam wszystkich śledzących wątek i jeszcze raz dziękuję za rady
    trzymam kciuki i powodzenia!

demona
    Guest

Domyślnie

Jakbym jeszcze raz miała pieluchować noworodka to bym nie kupila nic noworodkowego prócz otulaczy. Reszta os.

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Jakbym jeszcze raz miała pieluchować noworodka to bym nie kupila nic noworodkowego prócz otulaczy. Reszta os.
    Widać, że dla każdego coś innego. Ja miałam mało noworodkowych przygitowanych, część one size'ów i musiałam na gwałt dokupować te maluśkie, bo os były na początku totalną porażką. Pupy nie mieściły się w śpioszki

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustofanka Awatar ciocia_wiedzma
    Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

U nas porażką okazały się formowanki. I raczej ich już nie polubię, chociaż sprawdzimy OS, może będzie lepiej.
    Kieszonki xs-s, otulacze z wpinkami Ecodidi i mała tetra HM w otulacz. Przy następnym pewnie bym tak samo zrobiła. Albo poczekała aż dorośnie do OS. Synowi to zajęło jakiś miesiąc

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Ja tak samo

Uprawnienia umieszczania postów