Ciekawi mnie jaki skład chust uważacie za najlepszy: ulubiony, najbardziej uniwersalny, najnośniejszy.. ja do tej pory próbowałam jedynie bawełny, bawełny z lnem oraz z wełna i ta ostatnia w moim rankingu zdecydowanie wygrywa. A jak jest u Was?
Ciekawi mnie jaki skład chust uważacie za najlepszy: ulubiony, najbardziej uniwersalny, najnośniejszy.. ja do tej pory próbowałam jedynie bawełny, bawełny z lnem oraz z wełna i ta ostatnia w moim rankingu zdecydowanie wygrywa. A jak jest u Was?
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
Ja uwielbiam Pawie konopne, Kupiłam dla 2 latka, służyły do końca noszenia. Poniosą na pewno 60kg(mąż mnie zachustował). Teraz dla noworodka są też rewelacyjne bo cienkie i milusie, same się wiążą. Nie wiem jak inne konopie ale te są super. Z wełną chust nie lubię. Innych mieszanek nie miałam.
F 09.07.2010 i A 19.03.2014
Uwielbiam bambus, zwłaszcza ten z Oschy. Idealny dla maluszka, ale ja nosiłam w nim Młodą po roku i było super. Miękki, sam się mota.
Konopie! Z pawiami żałobnymi na czele.
Jedwab też lubię, zwłaszcza dziki za zapach.
Wełny nie noszę, bo mnie gryzie. Za lnem nie przepadam, znaczy ok, ale wkurza mnie że się gniecie.
Bardzo mi pasowało natkowe połączenie wiskozy bambusowej i konopii, miałam spiderweb dew i bardzo fajnie się motało, a trzymało na mur beton.
musze gdzies dorwac konopie i bambus, coby sobie wyprobowac skoro tak polecacie
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
Lubie wełnę ale nie każdą, np. z merynosem w chustach sie nie polubiłam
I konopie ale nie każde
cieniutki len w gold rubinie
A bambusa nie znoszę choć fioletowo-złote zębatki od amst odmieniły moje zdanie (ale raczej w ramach wyjątku)
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
złamane konopie są najlepsze.
Oprócz tego lubię len(20%) i wełnę.
Zdecydowanie len i to 50%.
U mnie wymiata wełna.
Len jest ok, konopie też, ale.... Sam dodatek nie jest regułą. Wiele zależy od chusty-splotu, gęstości tkania. W jednych len był dla mnie super, w innych mniej; podobnie i konopie. Tylko żadna wełenka mnie do tej pory nie zawiodła.
TYLKO bawełna![]()
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
bawełna, potem konopie i wełna
ale np. nie polubiłam się z natkowymi żakardami za gładkie dla mniewyjątek to izer z 50%konopii-cudo! ale to właśnie kwestia splotu
Chyba jedwab
Lubie tez len i konopie, nie przeszkadza mi miecie sie.
Bambusa sie boje, bo moje dzieci od nowosci sa ciezkie, a welna nie na nasz klimat![]()
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Bawełna!
cała reszta domieszek za nią
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)