Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nosidelko Tula czy Boba?

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Liverpool / okolice Krakowa

Domyślnie Nosidelko Tula czy Boba?

Mam zamiar kupic nosidelko ergo i czytam wiele opini na ich temat. Ostatecznie kusza mnie tula i boba. Nie wiem co wybrac. Jako ze nie mam doswiadczenia ani mozliwosci przetestowania, pytam Was kochane o Wasze opinie.

Z gory dziekuje .

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

obawiam sie, ze nikt Ci nie bedzie w stanie dac odpowiedzi - kazdemu pasuje co innego. zalezy od budowy ciala noszacej/noszacego, indywidualnych preferencji etc. ja np. nie cierpie manduki, ktora wiekszosc bardzo chwali. ergo tez nie, bolaly mnie w nim plecy. za to - bondolino - moje ukochane, choc ma opinie, ze dla mniejszych dzieci lepsze.

moze sprobuj pozyczyc na chwile - mozne przez dzial 'pozycze/zamienie' - bo moze sie okazac, ze niepotzrebnie utopisz pieniadze na cos, co Ci w ogole nie podejdzie (wiem, wiem - zawsze mozna spzredac dalej, tylko to chwile trwa, mozna stracic etc...)

edit: moze napisz skad jestes, a nuz (noz? nusz???? ) sie okaze, ze w okolicy mieszka ktos kto ma.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonówka Awatar Hania

Domyślnie

Dołączam się do pytania. Nosidło docelowo ma posłużyć dwóm dziewczynom:
    - 5-letniej Milence ważącej ok.14 kg, wzrost ok.102 cm - nosidło ma tutaj mieć funkcję awaryjną podczas całodniowego zwiedzania, jak nogi odmówią posłuszeństwa
    - niespełna rocznej Ani, waga ok.8kg, wzrost ok.74 cm

Które nosidło będzie bardziej uniwersalne do tak różnych wiekowo dzieci?
    Siła Sióstr: Milenka - luty 2009, Ania - maj 2013

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Boba ma takie fajne strzemiona, w które większe dziecko może włożyć stópki, to podobno wygodniejsze niż żeby dyndały w powietrzu. Poza tym, oba nosidła były dla mnie bardzo podobne, z tym że ja Bobę miałam tylko parę dni na testach, i to jak Do miała jakieś 9 miesięcy.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustonówka Awatar Hania

Domyślnie

Dziś po raz pierwszy użyłam nosidła Boba - jest super i Ani też najwyraźniej to nosidło przypadło do gustu!
    Siła Sióstr: Milenka - luty 2009, Ania - maj 2013

Chustonówka

Domyślnie

Ja też się przyłączam.
    Czy jest ktoś z Wrocławia (najchętniej okolice centrum, południowo-wschodnie), kto posiada nosidełko Tula, Manduca, Boba dla dziecka 8kg i miałby dobre serce, żebyśmy mogli przymierzyć?

Uprawnienia umieszczania postów