Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: szczerze, z ręką na sercu- jakie nosido od początku do końca?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    A tak na poważnie to chyba dużo zależy od sytuacji wyjściowej czyli "parametrów" dziecka które ma być noszone.
    zakładając że zaczynamy nosić 8-10 miesięczne dziecko to juz mniej więcej wiadomo jakie jest duże i jak szybko rośnie. Inne nosidło wybierałabym dla swojego raczej drobnego synka a inaczej dla bratanka który mając 6mc nie mieści się w niektóre ubranka po moim ponad dwulatku
    Eee... tu chyba nie ma prawideł. Moja córka do 7mc życia była w 90-95 centylu po czym się prawie zatrzymała i spadła bardzo w siatkach. Dokładnie, mając te ok.7mc osiągnęła 9kg, a mając rok ważyła niecałe 10kg. Więc tu chyba nie da się niczego przewidzieć. Bardzo chciałabym wiedzieć, czy przez rok przybierze 0,5kg czy 3, ale chyba nikt mi tego nie powie

I piszecie, że nosidło dla starszaka nie musi być od kolanka do kolanka? Naprawdę? A wygodnie jak roczniakowi tak nogi dyndolą? Bo ja teraz nosidło kupuję i nie wiem, jakie na szerokość brać...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Eee... tu chyba nie ma prawideł. Moja córka do 7mc życia była w 90-95 centylu po czym się prawie zatrzymała i spadła bardzo w siatkach. Dokładnie, mając te ok.7mc osiągnęła 9kg, a mając rok ważyła niecałe 10kg. Więc tu chyba nie da się niczego przewidzieć. Bardzo chciałabym wiedzieć, czy przez rok przybierze 0,5kg czy 3, ale chyba nikt mi tego nie powie

I piszecie, że nosidło dla starszaka nie musi być od kolanka do kolanka? Naprawdę? A wygodnie jak roczniakowi tak nogi dyndolą? Bo ja teraz nosidło kupuję i nie wiem, jakie na szerokość brać...
    chodziło mi o to że nosidło dobieramy do dziecka wtedy gdy zaczynamy nosić czyli jak siada samodzielnie. I może być wtedy drobne a może być duże. Jeśli właściwie dobierzemy nosidło do takiego 7-8 miesięczniaka to jak już trochę podrośnie mniejszym złem będzie jeśli panel nie bedzie sięgał do samych kolanek niż gdybyśmy maluszka wpakowali w za duże nosidło wymuszające szpagat z myślą że na dłużej wystarczy.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Mi mojego klopsa juz cięzko nosic ale my z przodu przy dystrybutorze mleka i to tylko na czas wielkiej biedy. Miałam zmieniać na coś większego ale narazie kasa na minusie, zresztą czekam na testy Tulowego toddlera i wtedy zadecyduję co dalej,o ile dziec wogóle jeszcze bedzie chciał byc noszony.
    Starsza nosiłam do 4 roku zycia w MT dużym,na wymiar szytym ale ona była piórko w porównaniu z młodszym klopsem. później to już krótka chusta na plecy i plecak prosty z wezłem pod pupą ale to na takie akcje ze po imprezie jakiejs wracamy a ona padnieta.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Uprawnienia umieszczania postów