Które z nosideł wystarczy na cały okres noszenia? Biorąc pod uwagę, że dziecko raczej małe nie jest i nie będzie. Tula, Boba chyba nie wystarczą a reszta?
Dla mnie odpowiedz jest prosta: żadne.
najprędzej manduca, mi przynajmniej starczy, w końcu ma ten rozszerzany zamkiem panel
albo z regulacją szerokości i wysokości panelu, np. mam taką hybrydę od pani olo
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Tak, to tylko chusta potrafi
Ale fakt - w manduce widywałam i półroczniaki i dwulatki wyglądające w miarę ok - więc moooże... Ale i tak optuję za chustą![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
tak, tylko Twoje dzieci drobne, moje raczej nie. Szukam czegos dla męża głównie, ale zebym za kilka miesiecy nie musiała nowego kupować. Pokażesz mi na priv.zdjęcia hybrydy od pani olo?
wiem własnie, dlatego napisała, ze raczej na duże.
wciąż zastanawiam sie nad czeskim KiBi, bo z filmiku i zdjęć wyglada jakby byl na cały okres noszenia. Tylko tak mało opinii tu o nim, bo na czeskich stronach i forach czytalam i ma wiekszośc b.pozytywnych.
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
dla mnie mt, to w ogóle porażka jest, więc wiesz
hybryda storczowa... hmm... no, przy pewnych parametrach może być na długo, ale nie od początku do końca - chociażby ze względu na długość tułowia dziecka, ale też ze względu na pas biodrowy.
nie wiem. te nosidła to jedna wielka komplikacja. jak źle dobierzesz, to kasa wywalona.
mandu to masakra dla mnie, Tula ciutkę lepsze, ale też bez fajerwerków, ABC - znów bez sensu, hybrydy pozwalają na dopasowanie do mamy, która ma zazwyczaj pociążowe "ruchome kilogramy", no po prostu![]()
ale odpowiedź na pytanie z tematu, to naprawdę chyba "żadne"![]()
Manduca. Brzydka (po praniu wyglądała jak szmata), ale niezawodna i wygodna. Jedyne co mi przeszkadzało w tym nosidle to strona estetyczna. Poza tym bez zarzutu.