-
Chustonówka
Jesteśmy po testach miodowego otulacza XL na rzep i wkładu składanego. Tester: chłopiec, 21 mies. ok 13 kg wagi, wysoki, średniej budowy.
Otulacz XL - Krój zdecydowanie nam przypadł do gustu, zwłaszcza z wkładami. Otulacz jest dość duży (myślę, że spokojnie wystarczy do końca pieluchowania, każdego większego dziecka). Naszemu już dużemu dziecku spinalismy środkowe napki a z cienkim wkładem 3 warstwowym nawet wszystkie napki, dlatego w naszym przypadku wystarczyłby jeszcze na długo. Na pupie ładnie się układa, wkład się nie zsuwa, nie zwija. Mimo, że testy otulacza z formowanką nas nie dotyczyły, to testowalismy go z formowankami jakie posiadamy. Otulacz jest stosunkowo wąski w kroku, dlatego po nauce właściwego dopasowywania otulacza do formowanki
, pasował nam również na formowanki wąskie w kroku (Puppi, Ecodidi, BM Kokosi). Plus za długie uszy w otulaczu
Trzymał rewelacyjnie, zero przecieków. W swoim stosidle mamy już kilka otulaczy puppi os na napy, dlatego chciałam spróbować ten na rzep. No i niestety do rzepów się nie przekonam. Fakt, że w brzuszku można dopasować idealnie, ale jakoś nie mogę się przekonać do jeszcze jednej warstwy na brzuszku w postaci rzepa. Myślę, że zaopatrzymy się w taki otulaczyk gdy pojawią się już w sklepie, ale zdecydowanie na napy
wkład chłonny składany - jak wszystkie wkłady Puppi, świetnie chłonie, jest to wkład do tzw. zadań specjalnych
Ja duże wkłady składane stosuje głównie na noce do formowanki, składając dłuższą częścią na trzy i przód dodatkowo zawijam z przodu. Taki zestaw daje radę bez problemu do rana łącznie z wełniakiem (o ile Kuby przed spaniem nie dopadnie mega smocze pragnienie
)
Zarówno otulacz jak i wkład zdecydowanie polecam
Uprawnienia umieszczania postów