Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: Puppi, otulacz wełniany

Mieszany widok

Elayla Puppi, otulacz wełniany 13-03-2014, 20:43
LavandUla o, będę pierwsza???... 05-04-2014, 11:35
Kreska ktos jeszcze ma te otulacze? 02-06-2014, 20:48
kustafa do mnie jeden zaraz przyleci,... 02-06-2014, 20:57
Kreska o, fajnie :) ktos jeszcze... 03-06-2014, 08:32
LavandUla Kresko ja mam 3 na napy i 1... 03-06-2014, 10:27
Kreska LavandUla, bardzo chętnie... 03-06-2014, 10:31
Gaja78 Testowałam otulacz Puppi XL z... 07-03-2015, 15:37
NEMO My po testach otulacza XL... 18-03-2015, 13:28
ptysiakm My testowałyśmy otulacz XL na... 20-03-2015, 13:16
plejady Oto nasza recencja:... 27-03-2015, 20:03
myolikk U nas dziś pierwszy dzień z... 11-07-2014, 21:47
urkye Mam otulacz wełniany OS,... 13-07-2014, 18:52
kustafa opiszę pierwsze wrażenia dot.... 14-07-2014, 23:12
karolciaczika i ja mogę coś już napisać,z... 16-07-2014, 11:21
plejady Wystawiamy recenzję po... 30-09-2014, 10:40
magie_mg Od piątku jestem szczęśliwa... 05-10-2014, 14:39
urkye Recenzja po "teoretycznym"... 01-11-2014, 12:13
kustafa tester: chłopiec 21,5 msc ... 16-11-2014, 22:42
    Chustomanka Awatar LavandUla
    Miejscowość
    Lawendowe-Podkrakowskie-Uroczysko :)

Thumbs up

o, będę pierwsza???

Zakupiliśmy szczęśliwie (!) 2 otulacze PUPPI - S na rzepy i OS "forest flower" - tak się teraz pięknie nazywa na napki

I to była chyba najlepsza decyzja!!! uszyte są pięknie, starannie, doskonale wykończone! Wełenka mięciutka, milusia! Używamy już 1,5 mies. i jeszcze nie lanolinowałam Bardzo dobrze leżą, Dziecię zachwycone - my też PULe poszły precz i powiem szczerze - chyba nie wrócę - leżą tak na wszelki wypadek. Dzięki PUPPI

Cena bardzo przystępna - mam nadzieję, że mimo podwyżki cen materiałów przystępna pozostanie, bo czuję, że jeszcze niejeden zakupimy

Polecam całym
    i trzymam & za rozwój firmy - bo polecam wszystkim znajomym Mamom Świetna robota, Elayla!
    Domowa Mama #team3córki
    Avatar: “Artwork ©Katie m. Berggren ~http://www.kmberggren.com”

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

ktos jeszcze ma te otulacze?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

do mnie jeden zaraz przyleci, jak przetestuję to wyskrobię recenzję

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Domyślnie

o, fajnie
    ktos jeszcze ma? interesuje mnie zwlaszcza taki na rzepy
    ale chetnie poczytam opinie o jakimkolwiek
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Miejscowość

Domyślnie

Kresko ja mam 3 na napy i 1 na rzepy Chętnie odpowiem na pytania - co Cię konkretnie ciekawi?
    Domowa Mama #team3córki

Domyślnie

LavandUla, bardzo chętnie poczytam
    czy masz porównanie z jakimiś innymi wełniakami? w sensie rodzaju i miękkości wełny? ecodidi, storchenwiege?
    jaki jest rzep? trzyma czy puszcza? czy to jest taki miękki czy "drapiący"?
    jak otulacz się układa na pupie i na brzuchu(w kontekście rzepa)?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Miejscowość

Domyślnie

Porównania nie mam, bo mi te otulacze tak przypasowały, że nie było potrzeby nawet szukać innych
    e merynosy są tak miękkie, przyjemne i delikatne,że nie mogę wyjść z podziwu, że to WENA jest bo w dotyku i zachowaniu to mi się z flanelką kojarzy taka milusia jest

Rzep jest z tych miękkich - my często przewijamy-trzyma super i właśnie przez tę miękkość całość jest bardzo plastyczna i świetnie mi się układa i przy nóżkach i na brzuszku-mimo najróżniejszych wkładów dzięki rzepom jest duża możliwość regulacji
    Domowa Mama #team3córki

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Testowałam otulacz Puppi XL z wkładem składanym Puppi bambusowym Maxi. Tester 14 mcy, waga ok. 13 kg

Plusy:
    - wykonanie bardzo staranne, solidnie uszyty.
    - kolor i materiał Miły dla ciała, nie gryzący, nie mechaci się zbyt szybko. Troszkę grubszy niż (ecodidi i kokosi wełniane - oba mam na stanie), ale nie uważam tego za minus.
    - choć generalnie wolę napy, rzep powodował idealne dopasowanie i dobrze współpracował przy zakładaniu/przewijaniu.
    - podczas testowania prawie nie używałam innych otulaczy, materiał nie nasiąkał/nie chłonął zapaszku i nie musiałam go po użyciu praktycznie wietrzyć.
    - pięknie układa się na pupie z wkładami puppi i innych marek.

Minusy:
    - rozmiar! Nie mam puppi OS, bo nie znam żadnej osoby, której starczyłby do końca. Znajome wielopieluchujące odsprzedają go po ok. 1-1,5 roczku dziecka (mam na myśli dzieci o normalnej budowie, nie pulchniutkie). Wiedząc, że puppi os jest z tych "mniejszych" OS nie zdecydowałam się na jego kupno. Dlatego z niecierpliwością czekałam na opcję XL tej świetnej marki. Wiem, że XL puppi jest od OS puppi znacznie większy, ale to nadal nie jest XL imo Porównałam go nawet z Ecodidi OS, który mamy od jesieni 2014 od nowości = nie sfilcowany (zdjęcia). Są niemal identyczne rozmiarowo. Puppi XL jest trochę węższy w kroku nawet od Ecodidi OS.... hmmm
    - Puppi XL nie pokrywa nam formowanek Kokosi BM ani Bamboozli TB dlatego nie testowałam go w nocy.
    - przy grubszych wkładach (muśliny ecopi w prostokąt) mieliśmy już spuszczone wszystkie napki wzdłuż. Przy cieńszych wkładach zapięty był na pierwszy rządek nap. W XL powinien zapas być znacznie większy.

Generalnie urzekł mnie bardzo i rozważam jego kupno. Przed testami byłam na niego zdecydowana na 100%. Teraz chwilami się zastanawiam czy potrzebny mi trzeci otulacz wełniany w rozmiarze OS (używam też pulowych)...bo jakoś liczyłam, że to będzie XL z prawdziwego zdarzenia i będę go mogła używać na noc/drzemki na 2,5 latku, może na formowanki nawet, kiedy OSy inne będą przymałe. Tym bardziej, że koszt otulacza Puppi XL jest znacznie wyższy niż innych otulaczy wełnianych.

Dziękuję za możliwość testowania, cieszę się że był u nas choć trochę Kolor miodowy z niebieskim obszyciem

P.S. Może warto rozważyć zmianę nazw otulaczy na rozmiarowe 1 i 2, jak w marce Applecheeks, Thirsties, Blueberry Capri etc. Myślę, że w obecnej sytuacji OS i XL może powodować niekiedy rozczarowanie tych klientek, które zasugerują się jedynie nazwą "one-size" czyli na cały okres pieluszkowania czy XL = "na bardzo dużą pupkę", bo są nowe w wielopieluszkowaniu, nie mają doświadczenia z wieloma markami lub nie przeczytały poniższych recenzji.

Z wkładem puppi złożonym na 4 (słaba jakość zdj. przepraszam, ale Tester biegał )

Ecodidi OS (szary) i Puppi XL (miodowy) oba zapięte na pierwsze napki

Porównanie obu ww otulaczy wełnianych

Toopy & Binoo

Chustomanka

Domyślnie

My po testach otulacza XL Puppi na napy.
    Tester Kuba 22 m-ce, 13,5 kg.
    Otulacz zdecydowanie łatwiej było zapiąć na Kubie niż OS, nie lubię jak otulacze zapinam na ostatnie napki, bo mam wrażenie, że spadną z dziecka. Tutaj zapięcie dobrze trzymało w biodrach i na brzuszku. Z wkładem składanym załączonym do testów (frota bambusowa) otulacz puścił bokiem, bo mam wrażenie, że gumki w nóżkach trochę za luźne, ale że jest to otulacz XL czyli dla większych i grubszych dzieci: rozumiem. Mój syn do najgrubszych widać nie należy. Z wkładem składanym maxi welurowym nie przepuścił, trzymał ładnie. Z formowanką Puppi trochę gorzej, bo trochę ciasno przykrywa formowankę. Mam wrażenie, że jest troszkę za wąski w kroku i formowanka ma trochę mało miejsca. Musiałam dobrze wykombinować, żeby gumki w nóżkach nie odstawały przy założonej formowance. W końcu było nieźle formowanka+ wkład mini welurowy + otulacz. Kuba biegał, szalał i było ok, nic nie przeciekło i nic nie krępowało ruchów. Ale uważam, że formowanka na noc z wkładem bardziej chłonnym nie zmieści się w otulaczu. Może trzeba by dodać 1cm w nóżkach wtedy otulacz "zamknął by" się na formowance, a tak gumki przeszkadzają sobie nawzajem
    Ogólnie fajny, nie mam wrażenia, że dziecko ma za ciasno. Dla mnie najlepsza kombinacja: Otulacz + wkład welurowy maxi.
    Bardzo dziękuję za możliwość testowania, bardzo podobają mi się otulacze z kolorowymi uszkami, prześliczne

otulacz+wkład

otulacz+formowanka

Chustofanka Awatar ptysiakm
    Miejscowość
    Tarnów

Domyślnie

My testowałyśmy otulacz XL na napy.
    Testerka: Oliwia, 12 miescięcy, niecałe 8 kg.

Posiadamy Otulacze Puppi OS, dlatego byłam bardzo ciekawa rozmiaru XL.
    Córeczka należy do szczupłych dzieci, więc w testach byłyśmy przewidziane do wersji otulacz + formowanka puppi. Otulacz z formowanką świetnie do siebie pasują, zakrywa całą formowankę. Natomiast nie sprawdził się nam z innymi formowankami - nie obejmował ich w całości i obawiałam się o przeciek, ale mimo tego uniknęliśmy przecieków.
    Natomiast mimo małej pupci z powodzeniem stosowaliśmy otulacz z testowanym wkładem a także z wkładem 5-warstwowym. Otulacz spięty na maxa i nic nie wyciekło przy naszych szczupłych udkach!

Też posiadam otulacz wełniany OS ecodidi i podpisuję się pod tym co napisała Gaja78 - Puppi XL i ecodidi OS są niemal identyczne jeśli chodzi o wielkość. Różnica jest z tyłu przy nóżkach, bo Puppi XL nie zakrywał ładnie formowanek innych firm, a ecodidi OS - tak.

Na marginesie jeszcze odnośnie lanolinowania Puppi to mam duży problem. Posiadam otulacze wełniane ecodidi, kokosi i puppi, wszystkie lanolinowałam w ten sam sposób (lanolina+szare mydło=mieszanka robiona samodzielnie), a efekt był taki:
    - kokosi i ecodidi po lanolinowaniu trzymały 2 miesiące albo i dłużej
    - puppi trzymały zaledwie tydzień (a i to nie zawsze).
    Ostatnio puppi wylądowały w garnku na gazie (były podgrzewane), ale ten zabieg pomógł tylko troszkę. Muszę kupić gotową kurację i sprawdzić, bo może coś robię źle z tym lanolinowaniem.
    Puppi są najczęściej używane, więc wiem, że kurację muszą przechodzić częściej, ale raz w tygodniu to dla mnie stanowczo za często.
    Mimo wszystko otulacze wełniane Puppi OS są nasze najukochańsze i najlepiej nam leżą. Wersja XL jakoś mnie nie przekonuje, nie zakrywa ładnie wszystkich formowanek, a chyba do tego miał służyć.

Chusteryczka Awatar plejady
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Oto nasza recencja:
    Testerka: 32 miesiące, 13 kg

Otrzymaliśmy do testowania otulacz puppi one size plus oraz bambusowy wkład składany.
    Zestaw był intensywnie używany podczas testów, zakładany na nocki.
    Nie odnotowaliśmy żadnych przecieków, córce na pewno było w nim wygodnie, otulacz nie chłonął zapachów i mogliśmy używać go non stop z tą cechą wełny pul się chowa daleko w tyle
    Co do otulacza: zgrabniutki, bardzo dobrze uszyty, napki i gumeczki bardzo dobrze trzymają no i te piękne wykończenia
    Mimo iż testerka ma 13 kg otulacz mieliśmy całkowicie rozpięty. Nie przepadam za rzepami, ale muszę przyznać, że tylko one dadzą idealne dopasowanie w brzuszku.
    Co do wkładu: bardzo chłonny, daje wiele możliwości składania przez co możemy go idealnie dopasować do dziecka szybko schnie, a po praniu pozostaje miękki
    Podsumowując: bardzo dziękujemy za możliwość udziału w testach, po raz kolejny rozkochałam się w wełnie
    Amelka lipiec`12 Zuzia sierpień`15 Alicja marzec`18
    fb Naturalnie dla dziecka: https://www.facebook.com/pages/Natur...11082035818542

Uprawnienia umieszczania postów