tetra IMHO też najchłonniejsza na świecie nie jest - zwłaszcza jeśli użyłaś takiej standardowo sprzedawanej do wycierania buzi etc (są tetry i tetry), aczkolwiek ponoć są dziewczyny które głównie na tetrze wielopieluchują

przy tym synku staram się zmieniać co siusiu, jak nie mam jak (jestem czymś zajęta, jesteśmy na dłuższym wyjściu i nie ma warunków, śpi albo ja śpię ) to odpuszczam i zmieniam jak mogę;
a inaczej, co ile czasu? nie ma recepty, bo dzieci różnie siusiają, mój więcej siusia rano, po południu mniej etc, pieluchy są mniej lub bardziej chłonne - trzeba wyczuć samemu, przy czym w wielopieluchowanieu ważne są motywy dla których to robisz i wtedy w zależności od tego, na jakim efekcie Ci zależy tak przewijasz (przerysowując - tanio - kupujesz 3 chińskie otulacze i tetrę i zmieniasz tetrę jak jest przemoczona, zdrowie dziecka - używasz jak najcieńszych/najwęższych pieluszek i zmieniasz co najmniejszy sik, eko - starasz się zużywać jak najmniej pieluszek i jak najmniej prać wiec zmieniasz jak najrzadziej się da, względy estetyczne - kupujesz furę ślicznych kieszonek, zmieniasz co chwila dla obcowania z kolorowymi wzorkami; chyba w każdej wersji zmieniasz jednak pieluchę po kupie )