Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kieszonka początkującej - do oceny

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

troszkę wysoko.
    ale może mieć to związek z tym, że pupa mało wpadła - nóżki mi się wydają nieco zbyt proste, jakby zwisające. podkręć trochę bioderka i będzie git.

Chustonoszka Awatar Dośka

Domyślnie

Jam amatorka, ale powiem że fajnie jak na trzecie raz. Tylko "dupkowpadka" moim zdaniem za mała jest trochę. A i dzieć dość wysoko, nie wpija ci się chusta pod pachami troche przez to?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Trzymiesięczniaczka sześcioklowa? Najs

Wczoraj miałam na rękach półroczniaczkę o tej wadze - a i tak wydaje mi się, że była mniejsza... ale OT w sumie

Tyś niewielka, mała wielka patrząc tylko na proporcje mama:córka zachęcałabym na plecy ale kieszonka idzie chyba w dobrym kierunku, a jak Ci się podoba to warto chwilę się zatrzymać i pokombinować...

Niżej zamotać - dasz radę? Żeby nie przeszkadzała Ci w kręceniu swoją głową, pupa mniej więcej na wysokości Twojego pępka -wtedy kolanka idąc w bok i w górę bardziej celowałyby w talię i mogły by być wyżej i bliżej siebie.

Skrzyżowanie pasów pod pupą - bardziej bym przesunęła w stronę twojego brzucha tj żeby mała nie siedziała na krzyżu tylko żeby był on bardziej na udkach.

Więcej materiału pod szyją (cóż zrobić, dla mnie ma to sens ) - tzn w taki sposób aby trochę było zebrane na karku a potem po jej ramionkach materiał szedł pod Twoje pachy robiąc taki "daszek" - powinno bardziej przytrzymać jej ramiona i powstrzymać chęć kręcenia.

I jak nie będziesz się tak odginać do tyłu (chyba, że to tylko do zdjęcia?) to mała też się nie będzie odginać, dzięki czemu będziecie bardziej "sklejone" dzięki czemu z kolei nie powinna się wykręcać na boki...

I na koniec jeszcze pasy pionowe - spróbuj na ile wygodnie będzie zbliżenie ich na ramionach do Twojej szyi, bardziej takie zebranie w węższe pasy - bo mam wrażenie, że Ci spadają z ramion a to może powodować podnoszenie ramion do góry i odchylanie się (a w efekcie ból pleców...). U małej możesz pasy poprowadzić bardziej w dół i "zakręcić" dopiero po dotarciu do kolanek/ud i troszkę je rozłożyć bardziej na płasko (odwrotnie niż na ramionach...).

Czasami 1cm robi różnicę, warto sobie pokombinować z różnym ułożeniem chusty na etapach wiązania. Zasadę widać, że świetnie znasz, dociągnięte jest dobrze - jak się poprawi drobiazgi tu i tam to całość powinna się jeszcze lepiej zaprezentować
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar MegiM
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Kolanka beda wyzej to sie troche poprawi ale i tak super! Jak patrze na swoje zdj z poczatkow chustowania to az mi wstyd ale wszystko kwestia wprawy i doswiadczenia
    J. 27.04.13r. J. 03.04.15r.

Uprawnienia umieszczania postów