-
Chustonówka
Helpunku! Nie umiemy żabki :(
Cześć dziewczyny, zakładam wątek bo potrzebuję porady dotyczącej noszenia w chuście elastycznej. Otóż za nic nie potrafię tak zamotać synka, żeby przyjął prawidłową pozycję żabki. Wydaje mi się, że chustę wiążę ścisło, że jest wystarczająco dużo materiału pod pupą, poły boczne rozciągam od kolanka do kolanka, a jednak po chwili synek wisi na kroczu,
Nie wiem, jak zamotać dziecko tak, żeby pupa nie była tylko omotana materiałem a żeby siedziała w kieszonce z chusty. Nie mogę zawiązać już ciaśniej, bo oboje się udusimy
Synek pręży się w chuście, wierci, prostuje nóżki, nawet jeśli jakimś cudem z pomocą męża uda nam się osiągnąć ładną, ścisłą żabkę, to po paru minutach prostowania odnóży i wierzgania plecki się prostują i dziecko wisi w chuście tylko dlatego, że jest omotane kilkoma paskami materiału
Postaram się później wrzucić jakieś zdjęcia, a póki co - może ktoś się z tym spotkał i coś poradzi?
-
-
Chustonówka
Dzięki za odpowiedź. Synek ma dopiero 8 tygodni, jest drobny, więc chyba nie w tym rzecz. Napięcie mięśniowe też podejrzewałam, ale pediatra wykluczył - faktycznie pręży się nawet jak leżymy brzuszek do brzuszka, jak go nosze to też się wierci i rozgląda na boki, ale to chyba już taki temperament
Pozostaje chyba kombinować z układaniem albo przerzucić się na tkaną. A ja naiwna kupiłam elastyka z nadzieją, że będzie łatwiej na początek 
Jeszcze jedna rzecz w sumie nie daje mi spokoju - wszędzie czytam, że dzidzior musi być ciasno zamotany i tak robię, ale jak widzę go wkurzonego i czerwonego wciśniętego w mocno zamotaną chustę to zastanawiam się, czy jemu tam na pewno jest wygodnie? Może mu za gorąco w tych trzech warstwach, za ciasno i dlatego tak się buntuje? Ubieram i jego i siebie lekko, w domu mam raczej chłodno a synek i tak się trochę w tej chuście poci. Jak trochę poluzuję chustę, to zaczyna dyndać w przód i w tył. NIe macie takich wątpliwości? czy Wasze maluchy siedzą w chustach grzecznie i są zadowolone z takiego obrotu sprawy?
-
Chusteryczka
-
-
Uprawnienia umieszczania postów