Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Kolejne dziecko na wielo?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Przy pierworodnym wielorazówki miały być w użyciu od powrotu ze szpitala. Jednak plany swoje, a życie swoje - ja się musiałam najpierw ogarnąć ogólnie z nowym życiem z noworodkiem i ze sobą (miesiąc baby bluesa), dodatkowo kikut pępowinowy długo nie odpadał. Teraz nie pamiętam, kiedy zaczęliśmy stosować wielo - chyba w drugim miesiącu najwcześniej i to tylko na dzień. Po kilku miesiącach doszło do przełomu i wielorazówki zakładane były także na noc. Jednorazówki używane były tylko na dłuższe wyjazdy i przy biegunce.
    Teraz czekam na drugiego bobasa i jestem mądrzejsza, choć nie wiem, czy jednak nie spanikuję. Fajnie, że jest teraz tyle otulaczy na malutkie pupki, ale jednak kupa za kupą przy każdym karmieniu trochę mnie przeraża. No cóż... zobaczymy za 3 miesiące.

Domyślnie

ja teraz pieluchuję drugie dziecko, i oczywiście tez na wielo. Teraz to już zupełnie nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej. Przy pierwszym dziecku bałam się zało0żyć wielo do lekarza,no bo co ludzie powiedzą?? Teraz jestem bardziej odważna. I chociaż nadal w moim otoczeniu jestem jedyną mamą na wielo, to trudno. Po prostu lubię jak moje dziecko ma na pupie śliczny, pachnący materiał a nie pampka, (bo one zawsze mi śmierdziały, to samo mam z chusteczkami nawilżanymi)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    ja teraz pieluchuję drugie dziecko, i oczywiście tez na wielo. Teraz to już zupełnie nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej. Przy pierwszym dziecku bałam się zało0żyć wielo do lekarza,no bo co ludzie powiedzą?? Teraz jestem bardziej odważna. I chociaż nadal w moim otoczeniu jestem jedyną mamą na wielo, to trudno. Po prostu lubię jak moje dziecko ma na pupie śliczny, pachnący materiał a nie pampka, (bo one zawsze mi śmierdziały, to samo mam z chusteczkami nawilżanymi)
    ja się uważam za osobę "światłą" właśnie dlatego, że między innymi używam wielorazówek a nie pampersów. Do lekarza zawsze zakładam synowi wielo, niech się nasi lekarze trochę dokształcą. Położna, która do nas na początku przychodziła była zachwycona wielorazówkami, bo mojej małej miejscowości niewiele osób wie co to takiego i po głowie się klupią "tetry używasz"?, wtedy ja otwieram torbę z pieluchami i jest "wow, co to takiego?"

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Pieluchować wielorazowo zaczęłam dopiero ostatnie dziecko, przy trzecim sie wahałam , ale nie ogarnęłam tematu ( nie trafiam na to forum ). Następnego pewnie nie będzie , ale tak myśle ,że też bym pieluchowała od początku. W ciąży bym sobie nakupowała maleńkich śliczności . . Teraz już wiem co lubię i które firmy mi odpowiadają .
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

ja na pewno wielo (może z małymi przerwami na jedno) ale zdecydowanie wielo, bo je kocham (głupia jestem )
    więc kocham wielo, chciałabym wypróbować nowości i nie wyobrażam sobie zapakować dziecia na stałe w jednorazówki !
    moje dzieci odpieluchowały się w wieku 2,5 i 3 lat, więc wyobraźcie sobie siebie w jednorazowych podpaskach 24/h przez 3 lata non stop... okropność!
    zdecydowanie wielo od urodzenia/wyjścia ze szpiatala z przerwami na wyjazdy/urlop
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustofanka Awatar migotka
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

no to dopiszę się do mam stosujących wielo.... wyjątek stanowi urlop (pod namiot jeździmy) i biegunki (miałam takie przy Franku) tym razem zacznę od wyjścia ze szpitala, jestem ciekawa czy udźwignę temat częstych kupek.... nakupowałam noworodkowych ślicznych otulaczyków i małych bambusowych skaładanych, prefoldy i inne śliczności mam nadzieję że dam radę

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

wielo, zdecydowanie tak mi strasznie przykro, ze nie mam kogo pieluchować...

Uprawnienia umieszczania postów