Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Kolejne dziecko na wielo?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie Kolejne dziecko na wielo?

Temat z gatunku głupio- mądrych
    Gdybyście miały kolejne dzieci jakbyście je pieluchowali? Od razu piszę żeby nie brać pod uwagę że mam dla tego dziecka pieluchy to posłużą kolejnym. Załóżmy że pozbyłyście sie swojego stosiku pieluchowego. Zaraz zapewne padnie pytanie- czy jestem w ciaży? nie nie jestem, nie planuję więcej dzieci. No to sobie pogdybamy
    No więc u mnie by było tak jak u syna- czyli pieluchowanie wielo od wyjścia ze szpitala. Bardzo bardzo rzadko jednorazówka. Mimo mini kryzysikówktóre ekspresowo mijały kolejne bym pieluchowała wielo, w końcu jestem pieluchowouzależniona i chetnie wypróbowałabym nowe rodzaje pieluch i nowe wzorki Nie minęło mi mimo ponad 2,5 letniego pieluchowania (licząc z córką to w sumie ponad 3 lata ale to była końcówka jej pieluchowania jak zaczynalismy z wielo)
    A moze zraziłyście się wielo i kolejne na pampkach?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

WIELORAZÓWKI Pokochałam, zdrowo, tanio, i ślicznie wyglądają. Same plusy widzę.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Wielo, tak myślę. Nawet jeśli kolejne także będzie szczupakiem się będzie trzeba nagimnastykować, szukać itp to i tak warto.

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

U nas tak jak u Ciebie Wiewiórko na pewno były by (bedą) wielo od wyjścia ze szpitala

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

ja też na razie zakładam że jak będę miała kolejnego bobasa to będziemy używać wielo od wyjścia ze szpitala na razie stosiku po córci się nie pozbyłam

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Trzecie dziecko TEŻ na wielo

Chustomanka Awatar margolcia1006
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Młodą zaczęłam pieluchowac jak miała 7 miesięcy. Pewnie zaczęłabym wcześniej ale właśnie wtedy pierwszy raz zobaczyłam u koleżanki córci wielorazówkę na doopce i się zakochałam ! Jak córcia miała 2 lata urodził się synek. Od wyjścia ze szpitala był na wielo. I szczerze mówiąc te pierwsze 4 miesiące najfajniej mi się pieluchowało. Miałam kilka malusieńki otulaczyków plus tetrę kikko. Uwielbiałam go przebierać Później musiałam dokupić więcej kieszonek bo jeszcze przez pewien okres pieluchy były użytkowane przez dwójkę równoczesnie. Do konca okresu pieluchowania dzieciaki byly na wielo. Nawet na wakacje zabierałam wielorazówki a jaka byłam dumna kiedy synek z taką kolorową doopką paradował po plaży
    Gdybym miała kolejne dziecko na pewno używałabym wielo. Przekonują mnie nie tylko względy ekonomiczo-ekologiczne ale też estetyczne .

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja to się do pampków zraziłam przy Damianie więc jak tylko dorwałam wielo to z radością na nie przeszłam przy Macku i z premedytacja trzymam dla kolejnego. gdybym wyprzedała - to tez na wielo, aczkolwiek nie wiem czy od noworodka czy dopiero jakby dorosło do OS.
    jednorazówki eko - tez biorę pod uwagę jako awaryjne (pralka padnie, pieluchy nie wyschły lub nie mam gdzie wysuszyć, albo jak będę gdzieś, gdzie nie będzie dostępu do pralki, ew na czas dłuższej podróży pociągiem i krótszej komunikacją miejską gdzie każdy dodatkowy gram i miejsce w plecaku się liczy - czyli w zasadzie tak jak korzystałam przy Maćku). Dla mnie ważne też że mąż jest przekonany do wielo i nie ma problemu ze zmianą pieluszki a nawet z zapieraniem jej w razie potrzeby.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar Dafnia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Napewno wielo! Teraz nabyłabym te malusie s i xs żeby zacząć wcześniej niż w 3 m-cu
    Maluszek 19.11.2012

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja wielo, dwie na raz pieluchowałam to nic mi nie straszne
    a poza tym jak tylko czuję zapaszek jednorazówki u czyjegoś dziecka to nadal mnie mdli

Chustomanka Awatar katsos
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Zdecydowanie, przy drugim dziecku także będziemy używali wielorazówek.
    10 marca 2013

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Wielo. Nawet jakby mnie kryzys dopadl ja tam sobie daje czasem odsapnac i zakladam jedno(wtedy robie jakis stripping np.) nie wiem jak jest z maluszkami ale probowalabym

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Zdecydowanie drugie tez będzie na wielo. Część za małych pieluch już czeka schowana Poprzednio zaczęliśmy się wielopieluchować gdzieś od 3 miesiąca, teraz zamierzam niemal od początku. Spieranie mlecznych kup z pieluch wielorazowych to drobnostka. Gorzej było z pampersami, bo co chwila mieliśmy przecieki i kupę na ubraniach. W wielo nam się to nie zdarzyło.

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar moire
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Jakiś taki stronniczy ten wątek - weszłam, bo liczyłam na obrońców pampków, a tu tylko wielo, wielo..
    No ja też oczywiście kolejne dziecko na wielo - spieranie kup nie straszne jak są papierki jednorazowe tylko nie wiem czy nie poczekam z wielo aż odpadnie pępek

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

przy następnym też używam wielo
    są różnicę - częściej mi się nie chce i idą pampki oraz nie testuję już różności tak jak wtedy (podobnie zresztą z chustami) - co się miałam napróbować to się już napróbowałam, nie mam poczucia, że zostało mi tyyyyle do odkrycia, no przy noworodku były nowości, np próby z prefoldami (pozytywne bardzo) etc, bo noworodka wcześniej nie wielo-pieluchowałam;

Przy czym - zaskakująco dla mnie samej - po tych wszystkich próbach na starszym synku sprawdza mi się mniej więcej to, co planowałam w ciąży, czyli system do którego doszłam pod koniec pieluchowania starszego - formowanki z wełnianymi gatkami* a na wyjścia SIO, głownie itti bitti.

* przy mniejszym maluchu planowane były wełniane otulacze a nie gatki; wyszło jednak, że często wełna nam na początku ciekła (cienkie norowodkowe formowanki + długie drzemki) i ku mojemu zaskoczeniu lepiej sprawdzał się otulacz pulowy.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Ja też przy drugim dziecku doszłam do systemu chłonna formowanka plus spodenki wełniane własnej roboty (okazały się lepsze niż gatki storcheny ku mojemu własnemu zaskoczeniu). Rewelacja w porównaniu do pierwszego dziecka na tetrze, składanych, IB SIO, otulaczach PULowych.
    "Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
    a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
    Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
    muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”

Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja byłam przekonana ze wielo i tylko wielo przy blizniakach ale życie mi zweryfikowało niestety założenia i choc nie cierpię pampeesow to jedziemy systemem mieszanym: w dzien wielo w nocy jednorazowki. Nie jestem do końca zadowolona bo wolałabym tylko wielo ale na razie sie nie udało bo w nocy przebieram co drugie karmienie jesli dzieci zasna a wielo nie dawały rady.
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Ja poobnie, w nocy jednorazowki, no i jak juz starsze to mi sie ine chce bawic i jednorazowki wale (w zludnej nadziei, ze to juz niedlugo, hehe), ale malucha kolejnego tez w wielo, tzn. systemem mieszanym. Ale jak juz pepek odpadnie.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Domyślnie

Mój pierworodny był dzieckiem pampersów, kiedy naszedł czas odpieluchowywania zaczęłam zakładać jemu tetrę z ceratą, jak zaszłam w drugą ciążę dowiedziałam się, że istnieją wielorazówki, kupiłam 20 kieszonek i mnóstwo tetry i tak się pieluchowalismy dwa lata. Najmłodszy syn jest na wilorazówkach odkąd skończył 2 tygodnie (wtedy odpadł mu pępek), jeżeli zaszłabym w kolejną ciążę następny bobas też na tyłku nosiłby pieluchy wielo

Chustonoszka Awatar bibka
    Miejscowość
    łódź

Domyślnie

Ja też kocham wielo i pieluchujemy drugiego malucha wielo(pierwsze na wielo było też)

Uprawnienia umieszczania postów