Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: LENNYERGO - nosidełko ergonomiczne LL

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Wyprofilowanie panela i pasa, wypełnienia - 9
    Dla mnie zarówno pas biodrowy jak i ramienne był wygodny. (ale uczciwie przyznam że nie nosiłam na jakieś bardzo długie trasy). Podoba mi się też wyprofilowanie panela, mimo że trochę za wąski na mojego testera, miał całkiem ładną pozycję.

Regulacja (system klamer) - 3
    Co za dużo chyba to niezdrowo, ja się kompletnie traciłam momentami co gdzie zapiąć, gdzie pociągnąć i w którą stronę

Kapturek - 6
    Super kształt, ale dużo mniej punktów za to że nie jest odpinany.

Komfort noszenia - 6
    Było w porządku, nie mogę jakoś bardzo narzekać, ale.. porównując z innymi nosidłami - mogło być wygodniej.

Walory estetyczne - 7
    Za dużo pasków, gumek, itepe. I koty mi się nie podobają, no cóż ja mogę za to ale jakby z czegoś innego było uszyte to byłoby ładniejsze

Uwagi dodatkowe (mozna pod kategoriami również dodawac uwagi )
    Miałam porównanie z tulą, bobą, emeibaby, baby carrierem storcha.
    Mąż który tulowy jest, a sporo nosił (bo akurat nasza tula na pozyczce była) stwierdził że tula wygodniejsza
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Recenzja z testów nosidła standardowego
    Tester 12 miesiecy, ok 15 kg, rozmiar 86/92, nosząca 175cm, rozmiar ok 40
    Nosimy tylko na plecach, porównanie do Tuli standard.

Wyprofilowanie panela i pasa, wypełnienia - 8

Dla mnie bardzo wygodny i pas i panel, choć mam wrażenie, że panel dość krótki (albo dziecko mam dlugie).

Regulacja (system klamer) - 5
    Po kilku odpięciach przyzwyczailam się do dodatkowego zabezpieczenia głównej klamry, choć wydaje mi się niepotrzebne i utrudniające życie - nie umielam odpiąć jedną ręką, a czasem była taka potrzeba. Taśm skracających szelki naramienne nie używałam - tzn. miałam je skrócone na max i tylko tak bylo dobrze. za to pas piersiowy - dla mnie najgorszy element - za długi!!! Miałam ściągnięty na max i i tak były luzy, w Tuli mam którszy i przez to lepiej mi się dopasowuje.

Duzo oczekiwałam po odpinanych szelkach - ale nie umialam ich zapiąc na krzyż (może biust za duży???)

Kapturek - 9
    Kształt super, jakoś nie narzekam na te gumki, co wszystkim się nie podobają. Trochę szkoda, że zasłania panel... Z drugiej strony - wolę przyszyty, bo z odpinanym w Tuli sama w ogóle sobie nie radzę, musi mi pomóc trzecia osoba.

Komfort noszenia - 8
    Chyba się za duzo spodziewalam. Podobnie jak w Tuli, przy dłuzszym noszeniu jednak boli kręgosłup piersiowy... chustę jakoś umiem lepiej dopasować. Więc na killkugodzinne eskapady sie nie nadaje, na krótsze jest ok.

Walory estetyczne - 8
    Mnie się podoba, przez ten róz byłam z daleka widoczna (starsze dzieci od razu mnie znajdywały), choć to taki niemęski kolor. Jedyny estetyczny minus to dla mnie kapturek zakrywający panel - gdyby się go dalo zwinąć...

Uwagi dodatkowe (mozna pod kategoriami również dodawac uwagi )

M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

I jeszcze zdjęcie:
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

LENNYLAMB TODDLER - tu moje zdjęcia i wrażenia z noszenia: http://www.chustodzieciaki.pl/noszen...la-starszakow/ Świeżo spod klawiatury. Może komuś się przydadzą.

Uprawnienia umieszczania postów