To jeszcze nasza recenzja. Nie czytam recenzji malgos, żeby się nie sugerować
Przede wszystkim dziękuję za możliwość testowania
Testowanie juz za nami
Nosidło testowałam z 8 miesięczną Asią, która obecnie waży około 8,5kg.
Porównanie - przed testami nie nosiłam w żadnym nosidle ergonomicznym.
Ocena:
Wyprofilowanie panela i pasa, wypełnienia - 10
Regulacja (system klamer) - 3
Kapturek - 8
Komfort noszenia - 7
Walory estetyczne - 8
U mnie będzie w punktach
1. Nosidło jest w mojej opinii za duże na osoby szczupłe. Albo inaczej, ma za małą możliwość regulacji. Nie jestem wcale filigranowa, noszę rozmiar 38/40, mam 177cm wzrostu. Brakowało mi możliwości dociągnięcia na pasach naramiennych. Pas biodrowy też mógłby mieć większy zakres regulacji. Żeby było mi wygodnie, musiałam dociągnąć pas aż do metki, która jest przyszyta do pasa, bałam się, że zacznie się to luzować, więc dociągałam tyle ile się dało, aby klamra nie wypadała na metce.
2. Pasy naramienne podczas noszenia z przodu notorycznie spadały mi z ramionNie pomagało różne ustawianie wysokości klamry spinającej pasy. Niestety zapomniałam przetestować noszenie z przodu przy skrzyżowanych pasach
Podczas noszenia z tyłu ten problem nie istnieje.
3. Dla mnie za dużo rzeczy znajduje się na pasach naramiennych, które wychodzą pod pachami, nie było to zbyt wygodne.
4. Pasy zaczęły się strzępić, przydałoby się zmienić pasy na bardziej solidne.
5. Kapturek bardzo nam się podobał, choć gumki faktycznie mogłyby być lepsze.
6. Nosidło jest piękne! Starannie uszyte, panel jest fajnie wyprofilowany, zgrabny.
7. Osobiście przeszkadzało mi 3 punktowe zapięcie pasa biodrowego, ponieważ nie byłam w stanie rozpiąć nosidła jedną ręką.
To teraz pora na nasze zdjęcia:
![]()