Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: LENNYERGO - nosidełko ergonomiczne LL

Widok wątkowy

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Przepraszam za opóźnienie i brak zdjęć - mam tylko niewyraźne fortki córy uciekającej w nosidle jak w stroju a la smok wawelski

Nie miałam dobrego modela do testowania - lala za mała (ale wsadziłam na przód i tył) , córa zdecydowanie za duża (104cm 18kg ale i tak wsadziłam na plecy), ale kilka moich spostrzeżeń raczej ogólnych:

Ilość pasków i paseczków - faktycznie spora, ALE daje za to bardzo dużo możliwości regulacji, i nie powinno być kłopotu z dopasowaniem np dla bardzo szczupłych czy wysokich mam lub odwrotnie.

Bardzo miękkie, świetnie wykonane, solidne.
    Nie wiem czy nie za mało wypełnione pasy na dłuższe noszenie i/lub ciężarki do noszenia - ale powinna to rekompensować możliwość sporego zakresu regulacji i naprawdę dobrego dopasowania. Pas biodrowy dla mnie za krótki - tzn większość zapięcia z przodu stanowi taśma a nie pas, co specjalnie mi się nie podoba bo gorzej przenosi ciężar - ale zakładam, że nosidło jednak na mniejsze dziecko niż moje, więc i z wagą nie powinno być problemu.

Kapturek bardzo mi się podobał i szalenie mi się podobają nosidła z możliwością odpinania pasów i ich krzyżowania - nie cierpię noszenia z przodu z pasami "jak w plecaku" - krzyżowanie jak dla mnie znacznie podwyższa komfort noszenia.

Uwaga moja może dziwna - do instrukcji - niestety za bardzo się w nią nie wczytałam (mimo jej nieplanowananego dłuższego pobytu u mnie ) ale bardzo a bardzo przeszkadzał mi fakt, że modelka miała koszulkę w kontrastowe pasy - no tak ściągały mój wzrok, że nie byłam się w stanie skupić na tym, gdzie jest nosidło - i pewnie dlatego nie byłam w stanie jej przestudiować...

Za lekkość, kompatybilność z noszącym i ciekawy kapturek - wielki plus.
    Minus za instrukcję i pas biodrowy.

Ogólnie - chyba jedna z ciekawszych propozycji na rynku nosidłowym ostatnimi czasy - jak nie najciekawsza, więc będę polecać z czystym sumieniem.

Cytat Zamieszczone przez AMELIA Zobacz posta
    dziewczyny i jak Wasze oceny nosidełka ergo Lenny Lamb? polecacie czy raczej zainwestować w Tulę czy Manducę? nowości zawsze są ryzykowne a cena ergonomika LL bardzo wysoka jak na nowość na rynku i do tego bez certyfikatów.
    Tula jak dla mnie jest mocno przereklamowana Manduca z kolei jest dość "zgrzebna" - ale też i solidna, ogólnie lubię manduki.
    Firma z doświadczeniem noszeniowym i nie nowa, tylko produkt nowy, nie wiem jakiego certyfikatu oczekujesz - na klamry?
    Nie drążyłam tematu, ale klamra biodrowa jest bardzo solidna (aż miałam trudność z odpinaniem...) a naramienne nie zwróciły mojej uwagi specjalnie niczym szczególnym, więc nie mam czego się czepić.
    Popytaj lokalnie w wątku warszawskim kto ma i użyczy na testowy spacer, dla mnie dobieranie odpowiedniego nosidła jest znacznie trudniejsze niż dobranie chusty i nauka wiązania razem wzięte ale ja mam duże potrzeby indywidualnej regulacji i nie z każdym nosidłem się dogadam...
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 05-04-2014 o 18:14
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów