-
-
Chusteryczka
Zazwyczaj żegnam się na zawsze, ale... jedna moja chusta jest u miłej forumki, która nota bene, nawet ode mnie jej nie kupiła, tylko od kolejnej i- wiem, że jak będzie sprzedawała- mam pierwokup, którego nie wiem, czy nie wykorzystam, bo to jedyna chusta, której sprzedazy żałuję...
I zgadzam się z Marciula, ze warto by było to usystematyzować, pomimo, że to umowa gentelmeńska, a raczej ladyjska
.
Oto z czym ja mam dylematyt- sprzedaję chustę- daję prawo pierowokupu 3 osobom, po czym ustawia się natychmiast kolejka kolejnych 3 osób (jejku jeszcze rok temu były takie czasy!). Pierwsza z kolejki pisze "Kupuje" no i? Ile czelać na prawopierowkupu? 24 godziny? Od wystawienia? od napisanai priva z informacją? Ajak ktoś może akurat tego dnia nie zajrzec i co? Nie wiem, jak torozwiązać, może 24 godzny przed wystawieniem pisac do osób z pierowkupem na priva i czekac na odpowiedź? Tylko to wydłuży czas sprzedaży a to nie każdemu na reke. Kolejna sprawa- jak wymienić osoby z prawem pierowkupu- czy w kolejności zgłaszania się? ech... skomplikowane to.
Ostatnio edytowane przez owieczka33 ; 25-02-2014 o 21:27
-
-
Chustoguru
Moim zdaniem wprowadzenie takich zasad wprowadzi więcej zamętu w regulaminie bazarkowym. Zawsze można przed stworzeniem wątku sprzedażowego wysłać pw do osób, które są zainteresowane pierwokupem z prośbą o decyzję i tu podać ostateczny termin.
Uprawnienia umieszczania postów