Pokaż wyniki od 1 do 20 z 161

Wątek: Double Hammock czyli plecak z koszulką - instrukcja wiązania

Mieszany widok

Chustomanka Awatar zewelinal
    Miejscowość
    Lubuskie

Domyślnie

super brawo, Jeremi taki spokojny, mój w życiu nie siedział tak spokojnie na plecach.
    09.02.2011
    03.04.2013

Domyślnie

Ale Wam to super idzie
    Dobre dziecko i dobre wiązanie, mi brakuje i jednego i drugiego
    Szkoła Noszenia ClauWi®
    Doradca Noszenia ClauWi® (kurs podstawowy)
    Warszawa/Bełchatów

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

Marciula dzięki bardzo za instruktaż i za filmik.... Kilka razy próbowałam i coś mi wychodziło, ale to na pewno nie było to
    A Jeremi rzeczywiście taki grzeczniutki

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Uczę się i ja. Mam jeden zasadniczy problem - za dużo chusty ląduje mi przy szyi dziecka i małą to uwiera. Wpycham pod pupę ile wlezie, ale jak próbuję dociągnąć, to zawsze mi się chusta do góry przesuwa i robi wałek przy szyi
    pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Isolt, fajnie ze juz lepiej plecak z koszulka to najlafniejsze wiazanie moim zdaniem obok kieszonki, pieknie podkresla walory chusty, szcegolnie te z poziomym wzorem.

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    Czy to kwalifikuje sie jako "płaska dupka"?
    Wiesz, kolanek nie widać sa pod chustą wiec sądząc z połozenia chusty że są troche wyżej niż dupcia . Na moje oko jest ok.

Cytat Zamieszczone przez gienia Zobacz posta
    Uczę się i ja. Mam jeden zasadniczy problem - za dużo chusty ląduje mi przy szyi dziecka i małą to uwiera. Wpycham pod pupę ile wlezie, ale jak próbuję dociągnąć, to zawsze mi się chusta do góry przesuwa i robi wałek przy szyi
    A moze zmien kierunek dociagania albo zacznij dociagac od zewnetrznej krawedzi? Chodzi mi o to, ze jak dociagasz od wewnetrznej, to tez w tym kierunku zbierasz material w dloni i w tym kierunku idzie cala sila, naprezenie dociagania. Moze odwrocenie kolejnosci dociagania pomoze to opanowac? Tylko pamietaj ze zewnetrzne dociagasz slabiej a wewnetrzne mocniej. Tyle mi przyszlo do glowy na szybko.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Będę próbować olśniło mnie, że źle upycham ten materiał pod pupą, co też może się przyczyniać do problemów. Czy on powinien iść płasko do góry po podwinięciu pod pupę?
    pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Zawiązałam. Nie wiem, czy czegoś nie sknociłam, bo mi jakoś wyszło neisymetrycznie i muszę prześlecić na ile te poły z tyłu są symetryczne. Bo jak dobrze patrzę to podstawa jest do kieszonki, prawda?
    Ogólnie wiązanie fajne, dla mnie lepsze niż plecak prosty, gdzie cały ciężar idzie na ramiona. Tyle, że dzieć jak mi wystawi łapki to nie wiem, jak ją dociągnąć... a jak się odgina to się robi ciężko do noszenia...
    Aha, no i chusty 4,6 to mi na styk starcza...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustonoszka

Domyślnie

A włąściwie o jest wiązanie dla siedzących czy siadających? No bo to chyba duża różnica..
    • "Nikt dobrze nie wiedział skąd się wzięli, dość że pewnego dnia zamieszkali w lesie we dwoje: Mama-Kangurzyca i mały jej synek zwany Maleństwem."

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojotta Zobacz posta
    A włąściwie o jest wiązanie dla siedzących czy siadających? No bo to chyba duża różnica..
    Siadajacych; jeśli nie siada samodzielnie, to się go nie sadza

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yellowstone Zobacz posta
    Dobre dziecko i dobre wiązanie, mi brakuje i jednego i drugiego
    Yellowstone, chcesz żeby moje dziecko sierotką w ochronce zostało? Prawie zeszłam ze śmiechu

Marciula wielkie brawa za filmy i za instrukcje! Ja zobaczyłam tytuł, to od razu pomyślałam, że będziesz motać Etini
    Naprawdę jesteś moją bohaterką , przyjemnie zobaczyć polski filmik z prawdziwą forumową mamą i prawdziwym forumowym dzieckiem. Gratulacje tak poza tym za odwagę - wiadomo jak miło u nas na forum bywa .

Dobra, to która teraz wrzuci DRS2S? Albo DH rebozo? Ja stara i brzydka jestem, to się wstydzę

Uprawnienia umieszczania postów