A włąściwie o jest wiązanie dla siedzących czy siadających? No bo to chyba duża różnica..
Yellowstone, chcesz żeby moje dziecko sierotką w ochronce zostało? Prawie zeszłam ze śmiechu
Marciula wielkie brawa za filmy i za instrukcje! Ja zobaczyłam tytuł, to od razu pomyślałam, że będziesz motać Etini
Naprawdę jesteś moją bohaterką, przyjemnie zobaczyć polski filmik z prawdziwą forumową mamą i prawdziwym forumowym dzieckiem. Gratulacje tak poza tym za odwagę - wiadomo jak miło u nas na forum bywa
.
Dobra, to która teraz wrzuci DRS2S? Albo DH rebozo? Ja stara i brzydka jestem, to się wstydzę![]()
Marciula, bardzo miło się Was oglądaOboje jesteście bardzo fotogeniczni! A J. jak pięknie współpracuje! Widać, że dużo go nosisz. Od razu pięknie podkula nóżki, przykleja się... Fantastycznie
A propos luzów - myślę, że bardzo pomocne byłoby dociągnięcie obu poł pasmo po paśmie. Tego elementu mi zabrakło. Gdy przekładasz na początku jedną połę z pleców na przód i poprawiasz chustę pod pupą J., ja bym ją w następnej kolejności, czyli przed zablokowaniem między kolanami, dociągnęła, pasmo po paśmie. To samo zrobiłabym z drugą.
(Wysłane z telefonu.)
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
dziękuję bardzo, spróbuje![]()
a wszystkie uczące się zapraszam do dzielenia się fotkami z postępów!
co do Jeremiego... Przeważnie właśnie taki jestnie wiem czym sobie zasłużyłam na tak grzeczne dziecko
ale czasem też podczas wiązania tracę część włosów, czekam kilka minut aż przestanie wierzgać i się uspokoi, albo wyprawia inne cuda na kiju i wiązanie trzeba wykonać od nowa
także tego - nie poddawać się i wiązać!
![]()
Marciula, jestes wielka!! dziekidzieki, bedziemy cwiczyczeby tylko moj dziec siedzial tak grzecznie, zamiast mnie oskalpowywac albo zlazic w najmniej oczekwianym momencie... a i Wasza chusta cudna!
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie
Marciula jeszcze raz dzięki! Zamotałam dziś lalę, zatem fot nie pokaże, ale spodobało mi się i mam nadzieję Niunia będzie na tyle cierpliwa by w najbliższych dniach i Ją zamotać.
Pierwsze wrażenia- nie ma wcale tak wiele roboty więcej niż przy prostym![]()
abcd_200, wymiatasz!![]()
Poprostu wymyśliłam nowe wiązanie![]()
kochana, to czemu z tobołka nie wrzuciłaś? Ja jak jestem w domu to przeważnie tak własnie wrzucam... Opisałam mniej więcej jak to wygląda dla tobołka, zrób początek tak, jak napisałam - to jest "prawie" jak do plecaka! Tylko lewa strona chusty nie idzie na ramie tylko na klatkę piersiową/pod pachę.
Poza tym... W którym momencie Ty to dociągałaś?! Bo ja nie widzę
To jest pierwszy DH, też nie był idealny, nie zrażaj się! Warto próbować, choć raz codziennie - w końcu się uda!
owieczka33 superdaj znać jak z córą będzie
![]()
Samasia", tracisz naprężenie w momencie zarzucania drugiej poły? Jeśli tak, to polecam francusku filmik filmik "double hamac" z linku
http://www.bebeseportebien.com/#!videos-dos/c17d0
Tam dziewczyna wiąże plecak z koszulką i pokazuje różne sposoby przekładania i zarzucania drugiej poły w DH. Jej plecak jest ze zwiniętą w poziomie koszulką, którą mozna oczywiscie rozwinąć, no i z troche inaczej kończy wiązanie, tak mozna zawiązać DH nawet z czwórki bo potrzeba na to mniej chusty.
M&M 2006, M 2009, M 2013, M 2017
O, merci beaucoupDokładnie tak, druga poła wszystko psuje. Zaraz sobie obejrzę
![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
To i nasze wrzucę. Fajne te francuskie różne opcje rozkładania chociaż jeszcze wszystkich nie próbowałam.
Podczas testów Agata
I podczas rozwieszania pieluch
na szybko z telefonu
Helenka 30.04.2013
Julek 09.04.2017
całkiem fajnie wam wyszłomi za pierwszym razem wyszło wisiadło, ale to w gruncie rzeczy dobrze, bo poczułam, które etapy wiązania są u mnie do dopracowania i potem już było coraz lepiej. A już za 5 razem to odważyłam się na spacer, bo tak nam fajnie szło.
Mi bardzo pomaga w tym plecaku taki chwyt "hacka-hacka", czyli najpierw generalne dociągnięcie jednej i drugiej poły jedną po skosie w górę, a drugą w bok (tą od koszulki), a dopiero potem szczegółowe dociąganie każdej z nich. Oczywiście z wyczuciem, żeby nie wyciągnąć materiału spod pupy. Ale paradoksalnie lepiej mi się w tym plecku unieruchamia dziecko niż w plecaku prostym, bo jest inny przebieg chusty, bardziej poziomy i po skosie i z moim wierzgaczem udaje się zawiązać ten plecak i mi nie wypada dołem.
Dla mnie to idealne wiązanie na zimę, wiosnę i jesień, fajnie grzeje całą klatkę piersiową, już wiem, czmeu Marciula w sweterku biega w tym wiązaniu przy około 3-5 stopniach, ja sama wiązałam go na wełnianym japanku indygo i było bosko cieplutko. Latem tez można próbować to wiązanie, ale raczej ze zwiniętą koszulką.
Się pochwalimywiązanie sprzed miesiąca mniej więcej (na fryz mój proszę nie patrzeć!). To chyba jedyny plecak, jaki mi wychodzi
.
![]()
Ostatnio edytowane przez malgos ; 24-02-2014 o 09:34
Malgos, ależ mi Twój fryz się baarrrrdzo podobaPrzypominasz mi mnie samą z czasów studiów.....
Plecak super! Ja w pierwszym od razu byłam na spacer, ale my nosimy się głównie na spacerach. Też widzę co jeszcze muszę dociągnąć![]()
Ech mój ówczesny fryz wziął się stąd że dość miałam już skubania koka przez Miśka i machnęłam warkocze, żeby mu sprzed łapek zabrać pokusę. Ale wyglądam jak szczypiorek ale co tam
. A poważnie to chciałabym mieć króciutką czuprynę i kolorek do tego, cały czas myślę o tym tylko mąż się nie zgadza
. Mi dobrze i wygodnie tylko albo w długich albo w całkiem krótkich.
Powodzenia z plecaczkiem, fajnie jest, dla mnie to też było odkrycie.
Marciula, mi najwięcej zleciało się z wagi jak byłam na bezmlecznej dwa miesiące... Ale Twój filmik jest superancki, instrukcja pierwszorzędna.
Aptonia, pochwal się fotką. Teraz zacznie się odpowiednia pogoda do tego plecaczka, golfik, chusta i lecimy
. Ja tam już czekam wiosny
.
Z mojego doświadczenia ważna jest bardzo ta pierwsza poła, zeby byla od podkolanka do podkolanka i tam duzo materialu pod pupe trzeba dac i mocno dociągnąć, wtedy dupkowpadka ladnie wychodzi jak na tym francuskim filmiku", no ale tam też maluch wyjątkowo spokojny jest. Mi nie zawsze to wychodzi z wierzgaczem, ale coraz lepiej.
Ostatnio edytowane przez malgos ; 24-02-2014 o 22:15
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl