Zgadzam się.
Uprzedziłaś moje pierwsze skojarzenie, bo dziś właśnie chciałam zamówić hydraulika i się załamałam. Sorry,ale za kran szkoda mi tyle kasy wyładować, chociaż muszę jaksama nie potrafię, natomiast za wiedzę innych na temat tego jak dbać o kręgosłup, stawy i zapobieganie wadom postawy swojego dziecka chętnie płacę, ale załamałabym się gdyby ktoś kto nie ma żadnych podstaw fizjologii noworodka, nie potrafił poprawić swoich i czyichś błędów, uzurpował sobie prawo do doradzania. Płaciłam 2 instruktorom i ciągle czuję ogromny niedosyt i mam wrażenie, że nie rozwiali moich wątpliwości (zbyt małe doświadczenie + brak umiejętnego przedstawienia rozwiązania przy konkretnym problemie- ogólne hasła "trzeba dociągać" ale bez sugestii np.
dlaczego to dociąganie było nieefektywne). Osłabia mnie brak odpowiedzialności i podchodzenie do tego tematu na pół gwizdka, bo nie da się w mojej opinii być trochę "doradcą"
I dlatego warto zapłacić nawet teoretycznie duze pieniądze ale osobie godnej zaufania i rzeczywiście majacej i wiedzę i praktykę

Odpowiedz z cytatem