To ja może coś napiszę
Wielo zaczęliśmy używać po odpadnięciu pępka czyli gdzieś w 2 tygodniu. Mała po wyjściu ze szpitala ważyła niecałe 2,5kg i większość małych rozmiarowych pieluszek była dla niej za duża.
Na początek fajnie sprawdziły mi się otulacze Kokosi NB + wkład mały bambusowy + wkładka sucha pupa (też Kokosi w grafitowym kolorze). Często trzeba było zmieniać ze względu na kupę więc chłonność wystarczająca.
Mam otulacze z pojedynczymi i podwójnymi gumkami przy nóżkach. Nie zauważyłam różnicy jeśli chodzi o przecieki, oba rodzaje dobrze trzymają. Osobiście wolę te z pojedynczymi przynajmniej w tym rozmiarze. Otulacze malutkie i zgrabne, super na początek przy tak małym dziecku.
Poza tym uzywamy też formowanek Kokosi S z weluru bawełnianego oraz z dzianiny bambusowej. Bambusowe to moja miłośćBardzo miękkie, idealnie dopasowują się do małej pupy, cieniutkie a jednoczesnie wystarczająco chłonne. To były jedyne formowanki w rozmiarze S które nie podnosiły za bardzo tyłeczka małej, nie były za duże. Do formowanek z weluru bawełnianego musiała dorosnąć, zaczęły być ok gdy przekroczyła 3kg, tzn. wcześniej też dawały rade ale wydawały mi się ciut duże szczególnie w porównaniu do bambusowych.
na zdjęciu bambusowa miękkość na ok. 3kg pupie