Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: pieluchowanie zgodne z rozwojem ruchowym niemowlaka

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

o matko, ja widzę jak Kuba się męczy w formowankach nad ranem jak chce się ruszyć, w życiu bym mu tego nie zafundowała w ciągu dnia.. U nas formowanki nappime w nocy (tylko one dają radę na noc a są naprawdę grube i sztywne) a w dzień tetra plus otulacz, czasem kieszonki ale to głównie na wyjścia. Wkłady po wypróbowaniu wielu najbardziej nam pasują od Elayli i nappime. Sikacz z syna straszny a i baaardzo ruchliwy więc trudno było dobrać chłonne i miękkie, nie krępujące ruchów.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    o matko, ja widzę jak Kuba się męczy w formowankach nad ranem jak chce się ruszyć, w życiu bym mu tego nie zafundowała w ciągu dnia.. U nas formowanki nappime w nocy (tylko one dają radę na noc a są naprawdę grube i sztywne) a w dzień tetra plus otulacz, czasem kieszonki ale to głównie na wyjścia. Wkłady po wypróbowaniu wielu najbardziej nam pasują od Elayli i nappime. Sikacz z syna straszny a i baaardzo ruchliwy więc trudno było dobrać chłonne i miękkie, nie krępujące ruchów.
    Ja używałam formowanek, bo to jedyne co niezawodnie działało na rzadkie kupki. Z wszelkich wkładów i tetry sie wylewała na otulacz zawsze.
    Mój mały jeszcze stosunkowo mało sika, ale za to kupę jak strzeli to po same pachy
    A ruchliwy za bardzo jeszcze nie jest - może to i wina wielo... Sama nie wiem. No chcę dla niego jak najlepiej, więc jak będę musiała zarzucić wielo to to zrobię. Tylko mój portfel chyba nie przeżyje miesięcznych wydatków na jednorazowe eko. A zwykłego pampersa na jego pupie to JA nie przeżyję
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

u Kuby z kupą odwrotnie, robi duuuuuże ilości ale po pierwsze raz na 5-6 dni a po drugie dość zwartej konsystencji Wolę sobie nie wyobrażać jak miałoby to w formowance wyglądać.. Sika od urodzenia bardzo dużo, pierwszy miesiąc byliśmy na jednorazówkach bo nie było warunków do suszenia wielo to bardzo często zdarzało mu się przesikać pampka w 1,5 godz.. Spróbuj może kieszonek faktycznie bo mikropolar absorbuje wilgoć to i lejącą kupę powinien wciągnąć. A tetrę do otulacza też niektórzy składają robiąc zakładkę na wylewającą się kupę ale ja nie wiem jak to się robi bo nie potrzebuję Nawet zakładka by sobie nie poradziła z tą ilością kupy, otulacz zawsze jest ufajdany choć muszę przyznać, że nappime daje radę utrzymać zawartość ratując ubranka
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Byłabym ci niezmiernie wdzięczna, gdybyś dała radę cyknąć jaką fotkę poglądową z dzieckiem w roli głównej - jak należy trzymać niemowlę trzymające główkę i jak je prawidłowo karmić na siedząco. Nie ogarniam
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Spróbuję cyknąć jakieś fotki jutro może w ciągu dnia bo chyba będę potrzebować męża do tego, żeby zrobił zdjęcie No i mam nadzieję, że wyjdzie tak jak powinno
    Co do pieluchowania, to tak sobie jeszcze teraz pomyślałam o tetrze bambusowej bo ona mięciutka jest i dobrze się układa do ciałka. Do tej pory było mi jej szkoda na pupę, taka mięciutka jest i jedwabista no ale jak mus to mus. Taniej mnie to na razie wyjdzie niż skompletowanie całej wyprawki "kieszonkowej". A otulaczy trochę mam
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Uprawnienia umieszczania postów