Hej,
Ponieważ nie znalazłam wątku, który by mi odpowiedział na dręczące mnie pytania w powyższym temacie to zakładam nowy
Otóż dzisiaj byliśmy na wizycie u rehabilitantki, ponieważ na ostatniej wizycie u pediatry, lekarka stwierdziła wzmożone napięcie mięśniowe. Dzisiaj okazało się, ze syn wcale nie ma wzmożonego napięcia, ale przez to że jest źle noszony i podnoszony (moje drugie dziecko, a tu nagle okazuje się, że nie umiem trzymać prawidłowo niemowlakaa robię jak mnie uczono, wiec wynika, że to ogólny społeczny problem...) to nieprawidłowo rozwijają się u niego mięśnie brzucha, leży już jak 6-miesięczniak a nie jak 3-miesięczny berbeć (nóżki powinien mieć wciąż podkurczone w tym wieku, a nie rozprostowane). Przeszłam więc dzisiaj dokładny instruktaż, co i jak robić, żeby prawidłowo sie dziecko rozwijało ruchowo, popróbowałam w domu, ale niestety z wielo mam z tym problem. Przy jednorazówce jest na tyle "cienko" i elastycznie, że bez problemu udawało mi się podczas wizyty robić to co zalecała rehabilitantka. Natomiast w domu przy dziecku ubranym w wielo (dodatkowo dużą formowankę Motherease, które uwielbiam) jakoś mi to nie wychodziło. Miałam wrażenie, że dziecko nie może się zgiąć, że jak trzymam go na ręku w tej pozycji niemalże siedzącej to pielucha wbija mu się w brzuch. Przy leżącym maluchu nie było tego problemu, ale na płasko ma nie leżeć...
No i teraz moje pytanie: przy jakich pieluchach byłoby lepiej? Może jakieś kieszonki z cieńszymi wkładami bambusowymi np. co by nie było grubo ale w miarę chłonnie? Jak myślicie? Doradzicie coś? Bo nie chcę rezygnować z wielo ale jak nie znajdę rozwiązania to nie wiem czy nie będę musiała...Będę naprawdę wdzięczna za Wasze rady

pieluchowanie zgodne z rozwojem ruchowym niemowlaka
 pieluchowanie zgodne z rozwojem ruchowym niemowlaka
				 , Wojtuś (02.2011)
 , Wojtuś (02.2011)  , Aniołek (06.2012)
 , Aniołek (06.2012)  , Jerzyk (11.2013)
 , Jerzyk (11.2013) 

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem

Zamieszczone przez ane-eta
 Zamieszczone przez ane-eta

dzięki, trochę mi to pomogło
 dzięki, trochę mi to pomogło  nie znam zupełnie wkładów bambusowych składanych typu kokosi. Nadadzą się? Wszelkie wkłady mikrofibrowe na pewno odpadają
 nie znam zupełnie wkładów bambusowych składanych typu kokosi. Nadadzą się? Wszelkie wkłady mikrofibrowe na pewno odpadają

:
:  ?
 ?