Czy ktoś tu dzieci + 10 kg nosi jeszcze z przodu lub na biodrze? Da się? A jeżeli tak to w czym i w jakim wiązaniu? Brakuje mi noszenia z przodu, ale przyznaję, że w kieszonce nie wyrabiam. A może jednak źle dociągam![]()
Czy ktoś tu dzieci + 10 kg nosi jeszcze z przodu lub na biodrze? Da się? A jeżeli tak to w czym i w jakim wiązaniu? Brakuje mi noszenia z przodu, ale przyznaję, że w kieszonce nie wyrabiam. A może jednak źle dociągam![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
ja noszę! mój roczniak Kochany tylko z przodu. A nosimy się w Tuli, bo chusta poszła czasowo w odstawkę :/
Ja noszę w Tuli 11kg (prawie 20-miesięczną córkę).
Czasami mi się jeszcze zdarza, ok 11 kg. Najchętniej noszę w wełnianych pawiach lub w konopnym indio natur. W kieszonce z połami rozciągniętymi pod pupę albo w kangurku.
Ewentualnie nosidło.
Gałganka31.10.2011
Ja nosze ok 13 kg w ergo baby.
C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012
Zdarza mi się mojego 20miesięczniaka nosić z przodu - w chuście w kangurku, kieszonce, 2x baaardzo rzadko ostatnio, w kółkowej z przodu i na biodrze, w tuli. Dużo zależy od chusty w naszym przypadku
nosiłam tylko z przodu, tak gdzieś do 13kg Misia.
nawet tak Tatry przeszłam![]()
Moja zaledwie 10-cio kilogramowa ale jak wychodzimy i wiem, że zaśnie to często ląduje z przodu w Tuli....Poza tym nasza kurtka dla dwojga lepiej się prezentuje kiedy młoda jest z przodu bo nie mam gigantycznych bioderAle jak tylko jest nieco na plusie to w kombinezon pakuję i na plecach na kurtce ląduje
Jeśli chodzi o chusty to dziecko mi nie ciąży tylko w konopiach. Jak źle dociągnę chustę albo tulę to wiadomo po krótkim czasie już czuję ciężar w plecach i na ramionach.
Podziwiam
Ja (a raczej moj kręgosłup) wymiękłam przy 10 kg...
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Nigdy nie nauczyłam się nosić na plecach zatem nosiłam z przodu 13kg i więcej też.
A ja albo czasami plecy albo (i przede wszystkim) w kółkowej na biodrze. Młoda jest z tych ruchliwych i wyciągnięcie jej z chusty lub wsadzenie do niej jest dla mnie najwygodniejsze właśnie przy użyciu kółkowej. Poza tym z pleców mi wieje po 15 minutach, a z przodu jak ją mam, to guzik widzę.
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Ja też lubię czasami ponosić córę, obecnie ma 2 lata i 8 miesięcy, jakoś tak lżej ją wsadzić z przodu, niż wrzucać na plecy w tych wszystkich kombinezonach
moja prawie 5 latka często ładuje się na przód ale ona chudzizna i tak się gadzina zawsze ułoży że nam wygodnie, no może gdyby nie te dyndające nogino i my mietkowe
ale baaaardzo długo nosiłam ją z przodu regularnie - 4 lata to na bank
noszę 13 kg z przodu w Manduce, troche mnie tylko pas obciera przy wchodzeniu po schodach. kieszonka wyczerpała sie nam juz przy 9kg, wtedy forgetit pokazywała nam podwójny krzyż jako optymalną dla dużego dziecka. niestety nie wygrał z nosidłem![]()
Okruszek 10.2012, Okruszynka w drodze 19.12.2014
czesto pisze z komorki, bez ą i ę