Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: kieszonka z noworodkiem do oceny

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie kieszonka z noworodkiem do oceny

Baardzo prosze moje drogie spójrzcie fachowym okiem i powiedzcie co ulepszyc i poprawic aby bylo dobrze:

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Moim niefachowym okiem - idealnie!
    Dociągnęłabym minimalnie przy karczku i dół chusty (czyli to, co wychodzi spod kolanek)

Pięknie wyglądacie!
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

O mamo jaki zamotany słodziak Cudnie po prostu...

Ja jestem fanką dawania większej ilości na kark, wtedy nic nie przeszkadza przy nóżkach, nie ma tego nadmiaru do zbierania z krótkich udek i co niektórych dziwi - łatwiej dociąga się karczek.

Jak już koniecznie chcesz jakieś uwagi to dociągnięcie przy karczku, ciut bardziej gładko na plecach, ciut węziej kolanka i stópki bardziej pionowo a nie na boki

Jak z takimi wiązaniami zaczynasz, to do perfekcji szybciutko dojdziesz, brawo
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Domyślnie

No przy tym karczku to wiem ze minimalnie niedociagnieta a teraz jak sie przyjrzalam to dol faktycznie troche tez... Czekam az ktos sie wypowiem odnosnie pozycji nozek, pleckow itd..

No i przepraszam za lazienkowe zdjecia ale poki co nie mam innego lustra w domu

Mayka czyli ze z waleczkiem takim przy szyjce mowisz zeby sprobowac? Rety w ogole to podbudowalas mnie bo jakos tak niepewnie do wiazania podchodze i myslalam ze wszystko calkiem zle
    Córe starsza wiazalam tylko w prostym plecaku jak juz byla wieksza, prawie rok miala i teraz drze o ta moja kruszynke
    Ostatnio edytowane przez gosica502 ; 05-02-2014 o 19:44

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Bardzo ładnie chyba tylko przy karczku minimalnie trzeba dociągnąć, ale co ja tam wiem

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustonoszka Awatar Dośka

Domyślnie

Jaka śliczna kieszonka!!! Chusta też, że o wsadzie nie wspomnę Jak sobie przypomnę swoją pierwsza kieszonkę, to zazdroszczę - bardzo dobrze Ci wyszła. (Ten kark minimalnie dociągnąć, ja tak robiłam, że chusta była w zasadzie do połowy uszu maleństwa, ale pełen szacun )

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

OT - ale pięknie wyglądacie!!

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Śliczna i kieszonka i wkład i mama!
    A chusta moja najulubieńsza na malucha!
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosica502 Zobacz posta
    Mayka czyli ze z waleczkiem takim przy szyjce mowisz zeby sprobowac?
    Można z wałeczkiem (z samej chusty, nie pakuj nic do wałka), chociaż ja osobiście wolę po prostu zmarszczenie.

Plecki ładne, nóżki mogły by być bliżej, ale naprawdę wygląda fajnie

Spróbuj może niżej zawiązać, maluszek powinien się wtedy też ładniej ułożyć z główką bo mam delikatne wrażenie "zwisu" tzn takiego zbut dużego przygięcia głowy i przez to łopatki trochę mogą odstawać i całość się moze robić trudniejsza do wygładzenia na górze, ale przy takim maluchu to każdy cm robi różnicę, więc drobne poprawki a mogą przynieść fajny efekt.

Jak ktoś będzie chciał to im dłuzej będzie szukał tym więcej rzeczy do poprawy znajdzie, ale ja tu widzę dobrą technikę na starcie i jedynie drobiazgi (istotne, ale bez dramatu), które po kilku próbach pewnie sama byś wyłapała. Brawo
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Domyślnie

Dziękuję Mayka za wszystkie rady Będę próbować dalej i może tu wstawię coś jeszcze później

Nautika no to prawda że te bambusiki lennylamb na maluszki cudowne. Próbowałam dziś w bawełnianą natkę zamotać i duużo ciężęj szło- tym bardziej ze niezlamana jeszcze..

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

o widzę przez chustę pieluche wielo, prawda?

Uprawnienia umieszczania postów