Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: rodzaje wiązań na plecach - zgubiłam się

Mieszany widok

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agum Zobacz posta
    No dla mnie z koszulką jest asymetryczny w pewnym sensie. Jeżeli załóżmy koszulkę robie ciągnąc dłuższą połę poziomo pod prawą pachą do przodu a pózniej po dziecku od lewej po pupie i plecach na moje prawe ramię to dziecko ma prawy bok raz poziomo i raz po skosie czyli po jego prawym boku idą 2 warstwy a po lewym właściwie jedna.
    Nagmatwane ale nie jest trochę tak?
    Nie rozumiem, mozna fote? Tepa jestem dzis :-/ (ale mam goraczke i po tygodniu siedzenia z trojeczka w domu wszystkim juz odbija, wiec traktuje sie ulgowo)

Ja wiaze plecak z koszulka tak:
    Dziecko na plecach, srodek chusty mam pod broda i trzymam broda, ciagne prawy ogon pod moja prawa pacha, po dziecku od jego prawej strony, robie hamak rebozo (od kolana do kolana, cale plecy, etc), ogon na moje lewe ramie, przytrzymac nogami.
    Teraz lewy ogon, pod moja lewa pacha, po dziecku od jego lewej strony, robie hamack rebozo (znow od kolana do kolana, cale plecy, etc). Potem lewy ogon idzie na moje prawe ramie. Zostaje wykonczyc.

Ja zawsze myslalam, ze nazwa plecaka z krzyzem idzie od krzyza pol na pupie dziecka, a nie pol z przodu.
    Hanti to taki "BWCC with ruck straps", tak?

Wzmocnione rebozo ma pewnie rozlozona pole co zwykle idzie po nogach, chodzilo o RRRR, czy jak mu to tam?

livada - zgadzam sie, ze jak sie opanuje prosty, to nic wiecej nie potrzeba, tyle ze, no... on wcale nie jest taki prosty!
    malgos - mnie sie rzadko kiedy podoba ulozenie nog Sumire w plecaku z koszulka, musze naprawde dobrze sie napracowac, zeby dobrze ja posadzic, inaczej albo szpagat, albo stoi i tylko przyklejona chusta do mnie, albo dolne krawedzi hamakow jej przechodza po lydkach. Juz wole wersje plecaka z koszulka z nierozlozona koszulka, tzn zebrana nad biustem, (tyle, ze to wymaga odpowiedniej figury, a na obecnym etapie karmienia to juz nie mam biustu, zeby mi te chuste na gorze przytrzymac, i przy dociaganiu sciaga sie na sam biust, co wyglada niefajnie (delikatnie rzecz ujmujac)). Jak mam rozkladac ciezar na klatce, to wole juz prosty z tybetanem.
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soh Zobacz posta
    livada - zgadzam sie, ze jak sie opanuje prosty, to nic wiecej nie potrzeba, tyle ze, no... on wcale nie jest taki prosty!
    No własnie
    A który Waszym zdaniem najprostszy?
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Plecak z krzyżem ma krzyż, a Hanti nie - tzn. przy plecaku z krzyżem chusta jest poziomo na dziecku, potem pod pachami w przód, zawiązana na krzyż, na ramiona i dalej obie poły na dziecku. Hanti - chusta poziomo na dziecku, pod pachami w przod, i tu nic nie krzyżujesz, tylko prawa poła spod prawej pachy na prawe ramię, lewa spod lewej na lewe, i dalej poły na dziecku, jak w poprzednim. Na koniec plecak z krzyżem wykańczasz normalnie (tybetanem się nie da, bo tam już jest skrzyzowana szmata), Hanti możesz tybetanem. Dobrze piszę?
    Kumam, dzięki. Myślałam, że oryginalnie w plecaku z krzyżem poły przechodzą normalnie pod ramionami, a chestbelt jest opcjonalny. A tam po prostu muszą być skrzyżowane poły na klacie A chestbelt jest zamiast skrzyżowania.

Nad double-wiązaniami pomedytuję potem.
    Szkoła Noszenia ClauWi®
    Doradca Noszenia ClauWi® (kurs podstawowy)
    Warszawa/Bełchatów

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Który z plecaków można stosowac do niesiedzącego dziecka? Tylko prosty?
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pomarańcza Zobacz posta
    Który z plecaków można stosowac do niesiedzącego dziecka? Tylko prosty?
    IMO tylko.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Reszta dopiero jak dziecko siedzi? To lipa trochę...
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pomarańcza Zobacz posta
    Reszta dopiero jak dziecko siedzi? To lipa trochę...
    Chyba wszystkie inne wymuszają szersze odwiedzenie... Co oczywiście nie oznacza że nie można ich zawiązać. A czemu nie prosty?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

dzieki za temat, u nas tez na topie cwiczymy plecak koszulkowy, prosty totalnie nie wychodzi i go nie lubie, moze inne tez sprobuje!

dla porzadku dorzucam tutaj fajna instrukcje: http://www.wrapyourbaby.com/doublehammockcarry.html
    Ostatnio edytowane przez Isolt ; 05-02-2014 o 17:27
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustomanka Awatar Nima
    Miejscowość
    częstochowa

Domyślnie

rozsiadam się wygodnie i zaczynam edukację
    Żona i Mąż - 01.10.2011 = Nina - 04.01.2013

Moja druga miłość -- Salsa -- jeszcze kiedyś do ciebie wrócę

Czasem sprawdzam forum w TV i ciężko mi wtedy odpisać, uprasza się o wyrozumiałość

Chusteryczka Awatar aniamakrela11
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja wczoraj zamotałam pierwszy raz DH i było REWELACYJNIE W życiu dziecko nie było tak leciutkie w chuście! Oczywiście z pomocą męża w przełożeniu wierzchniej poły, bo inaczej to by mi dziecko z pleców spadło, ale fajnie nawet dociągnięty i było NIEZIEMSKO wygodnie Dziękuję za wątek!
    Gosia 31.05.2013 Jaś 10.02.2015 Przemek 11.2016
    Marysia [*] 12.2017 Ktoś 12.2018

Uprawnienia umieszczania postów