No wlasnie?Mi sie bardzo podoba ta z czerwonym wątkiem, piękne soczyste kolory, moim zdaniem najładniejszy agat. Tylko poczytalabym jaka jest
No wlasnie?Mi sie bardzo podoba ta z czerwonym wątkiem, piękne soczyste kolory, moim zdaniem najładniejszy agat. Tylko poczytalabym jaka jest
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
chioma, ja chyba nie wytrzymam i kupię niedługoalbo tą z czerwonym wątkiem, albo tą z kremowym, jeszcze nie zdecydowałam...
śliczny ten Agat!!
a bez wełny są?
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015
...and up happy hands!
Ja, doula: www.rodzisiemama.pl
Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/
Ja chce z czerwonym wątkiem, nie mam kasy, a akurat jest -24%!
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
u mnie agat dagape na gościnnych występach, milusi i diablo śliski, w ogóle nie gryzie, nie czuć że to wełna (może to ściemano bo merynos.
na razie dwa plecaki z niego to najgorsze zwisy w mojej krótkiej plecakowej karierze. Póki promocja zastanawiam się nad czerwonym wątkiem ale nie wiem czy nie odpuszczę... Na pewno z racji grubości dobrze układa się na ramionach.
edit - promocji już niet więc nie mam się nad czym zastanawiać
Janka - jesień 2013, Hanka - sierpień 2016, Leon - październik 2019
A tak serio- nie nosicie w wełnie latem? Bo dla mnie- oprócz dni z ponad plus 25- ale wtedy to mi się nawet nie chce chodzić bez chusty- to wełna jest super. W zimie to z kolei wolę bez wełny, żeby mi się nie elektryzowała o polar, poza tym chusta jest od noszenia a nie od ocieplania, a Wy co sądzicie?
ja sie przymierzam do welenki, ale caly czas boje sie ze teraz jak cieplo to mnie mocno pogryzie, bo skora wrazliwsza.
Podbiję!
Ma ktoś doświadczenia?
Ja też o doświadczenia pytam![]()
Maj 2014i Marzec 2016
miałam agata merino, cud miód, polecam
mięciutka, niegryząca, milusia chusta
Mam welenke. Wg mnie absolutnie nie gryzie, mnie mocno ta welna grzeje, wiec mysle ze na lato srednio. Jest cienka i wg mnie nosna. Nosilam dzis troche w kieszonce i bylo naprawde ok, a z przodu właściwie juz nie nosze bo po chwili mi ciezko. Hubertowa welna jest taka miekka, delikatna a zarazem nosna. Dla noworodka pewnie sie nada, byle nie letniego. Tak mocno mnie grzeje ze chodze w koszulce z dlugim rekawem tylko teraz i mi cieplutko.
z telefonu
Maj 2014i Marzec 2016
Dzieki, Mikalina. To chyba jednak zrezygnuje na korzysc bardziej uniwersalnej bawelny. Mlody ma sie urodzic w kwietniu, wiec lato na pewno przechodzimy w nowej chuscie. Nie sadzilam, ze moze az tak grzac. Ktos tu chyba pisal, ze latem tez sie nadaje, byle nie w upaly, ale teraz to juz nie jestem taka pewna.
Bo pewnie komuś odpowiada wełna i latem. Dla mnie nie byłoby komfortowo.
Maj 2014i Marzec 2016
Ja mam wełnę z LF, i z nati-
lf kupowałam nową- po wyjęciu z paczki jest miękka i w ogóle nie wymaga łamania
uwielbiam wełnę w każdej postaci- szczególnie z merynosów- bo nie gryzie
wełna jest delikatna, wytrzymała i ma wspaniałe właściwości izolujące- zimą grzeje a latem chłodzi
mam też wełnianą Katję- to jest inna wełna- gryząca