Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Wątek: pomóżcie przyszłej mamie...

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Emma, co do prania, to zarówno flanelkę jak i tetrę możesz uprać w 90 stopniach. Flanelka może się skurczyć, ale nawet jeśli się skurczy to o parę procent, nie jest to jakiś drastyczny ubytek.

Jeśli masz kolorowe flanelowe pieluszki to piorąc w wyższych temperaturach (60 lub 90 st.) szybciej będą się spierały kolory. Ale przy małym dziecku moim zdaniem pieluszki powinno prać się przynajmniej w 60 stopniach.

Jeśli dziecię dużo moczy w trakcie spania to na tę okazję polecam albo chłonną pieluszkę formowaną + otulacz, albo kieszonkę pulową (wtedy od wewnątrz jest polarek, który powoduje, że pupa pozostaje sucha), z tym, że w kieszonce skóra mniej będzie oddychać.

Chustomanka

Domyślnie

Zakładam na razie wielo gdy Szymek nie śpi. Do snu nie mam co mu jak na razie nakładać, bo mam tylko otulacz i tetre lub Bambino mio.
    Byliśmy dziś u mojej mamy. Miałam w zapasie 3 pieluszki. Gdy się obudził założyłam mu pierwszą. Po pół godzinie były mokre już 3!!!
    Czy 6 tygodniowe dzieci tak często siusiają?! Czy też trafiło się tak akurat przypadkowo!?
    No przecież nie mogę mu zmieniać co 5 minut pieluch. Już nawet nie chodzi o mnie ale o to, że jemu przerywam zabawę. Co radzicie?
    Pomyślałam by uszyć wkładki polarkowe, ale nie wiem jak duze to powinno być. No i czy wtedy pieluszka wytrzyma w razie co dwa siknięcia? A może cos innego można poradzić?

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Niektóre dzieci to po prostu straszne sikacze. Ale wkładka na pewno Ci pomoże zwiększyć chłonność. Spróbuj wymiar 30x12. Jeżeli masz dziewczynkę to największej chłonności potrzebujesz oczywiście na środku i taka wkładka może być krótsza, jeżeli chłopca to największa chłonność z przodu. Jeżeli uszyjesz dłuższą wkładkę to możesz ją z przodu dodatkowo składać (to zwiększy chłonność dla chłopca). Przepraszam, ale jakoś nie mogłam doczytać się czy masz chłopca czy dziewczynkę. Możesz spróbować też podwójną lub potrójną warstwę polarkową lub mikrofibrę. Sama nie szyję ale sprawdzałam wkładki, które mam do pieluszek.
    Powodzenia.
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Uprawnienia umieszczania postów