Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Kangurek- sprawdzicie co do poprawy (mam nadzieję, że nie wszystko:P)

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Bardzo ładna trzecia próba

Z uwag technicznych - pasiaki są fajne do wiązania bo widać gdzie co przebiega - jeżeli pod samym karkiem malucha masz jasny pasek to ten pasek powinien być na końcu Twojego rękawka. Chusta się "odwraca" w całości, krawędź górna na dziecku jest dolną na Twoim ramieniu, więc i układ pasków powinien być odbiciem tego co masz na plecach dziecka - w odwróceniu, czyli jak na pleckach jest od góry jasny, żółty, pomarańczowy, brązowy to na rękawku/motylko powinno byc tak samo od dołu patrząc.

I spróbuj zawiązać ciut niżej, a rączki i kolanka się "same" ułożą, jedna na klatce piersiowej, drugie pod biustem
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Dzięki nautika
    lNajwiększy problem mam z dociągnięciem przy główce, ale już jest o wiele lepiej niż za 1 razem.
    Nie mogę się doczekać tego 8 i mam nadzieję, że poznam Slonko
    Natka jest boska, tylko .... za długa (4,6) ale nie mogłam się opanować, jednak poszukam jeszcze czegoś krótszego, w tej Twojej łatwiej
    i ps. to było ciacho w podzięce, takie ponoć same się spalają

Dzięki za rady, dziś kolejna próba, zwrócę uwagę na rączki, na paski i w ogóle na wszystko
    a z wiązaniem ciut niżej, też się staram ale przy dociaganiu ląduje wyżej zawsze. Gdzieś na forum się doczytałam ale przy kieszonce, żeby dociągać nie w dół tylko góra i skos, przy kangurku coś to da?

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Tak w kieszonce gora skos,a w kangurku dol skos. A ta Nandu to sobie trzymaj ile chceszjakby Ci dalej zle szlo,to Ci moge Storcza 4,1 czasowo za ta Natke pozyczyc. Choc widze,ze w Twoim przypadku na jednej chuscie sie nie skonczy.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

i tu i tu w dół dociągać trza

Chustonówka
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

ok to pytania,

1. tak jak zapewniałam sprawdziłam. Dociągając, z całych sił wyciągam chustę spod pupy małego, tzn zacznając mały ma ją ponad pępek po dociąganiu ma ją ledwo pod pupą albo na plecach. Co robie nie tak? zaznaczam, że jak słabiej dociągnę dół to chusta jest na miejscu jednak nie jest fest dociągnięta.

2. jak dociągać, żeby małego nie podciągać pod szyje?
    3. jedna nóżka wyżej od drugiej, oznacza, że maluch jest przekrzywiony? jak tego uniknąć?

pomóżcie proszę bo do 8 nie wytrzymam

Nautika, rozwarze choć natkę pokochałam sprzedać nie chcesz?

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    i tu i tu w dół dociągać trza
    Sorry, tak to jest jak się pisze z dzieckiem
    Myślałam o naciąganiu całych poł w kieszonce już po dociągnięciu, gdy chwytasz obie na razi i układasz na plecach.

ad 1. Nie odpowiem
    ad 2. Zaczynać wiązać niżej
    ad 3. Starać się korygować pozycję dziecka na bieżąco, wiązać najpierw przed lustrem żeby wszystko widzieć

Wstrzymaj się do 8, wiąż na razie w kieszonkę, jeśli Ci się wydaje, że w kangurku dalej coś masz nie tak.

Oferty kupna sprzedaży wymiany nie w tym dziale ale z góry pisze. Nandu możesz sobie mieć, aż mi się drugie dziecko nie urodzi. A Storcza nie sprzedam. Mogę się z nim rozstać na dłuższy czas za np. możliwość ponoszenia latem w Natce.
    ad 3.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów