Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kółkowa-którą z dwóch wybrac dla starszaka?

Chustonoszka Awatar zasta
    Miejscowość
    Warszawa-Włochy

Domyślnie kółkowa-którą z dwóch wybrac dla starszaka?

ostatnio bywa tak - malu w chuście u mnie, średnia 2 letnia w manduce u męża,... i 3,5 letnia córuś starsza wyciąga ręce, żal mi to jej, to ramion męża
    co polecacie, kółkową dla średniej i starszej chyba potrzebuję, 10 i 13 kg, a może inne jakieś rozwiązania, żeby w dwójkę uniesc trójkę, na noszanki-przytulanki,

edit: po odp małgos rezygnuję z bb siling, dzięki!

edit z 5.06: dziewczyny, pomóżcie teraz, chcę wybrac konkretnie z dwóch ofert,

1) http://chusty.info/forum/showthread....p-tye-Kapstadt

2) http://chusty.info/forum/showthread....ek-i-kółkowa

panie sprzedające (tu ukłon w ich stronę ) sporo mi opowiedziały, ale chodzi mi o porównanie z innymi chustami, co do nośności,
    podobno lepiej, jak kółkowa jest cieńsza, ale czy się wtedy nie wżyna?
    nati fuego - jak nosi, jak jest cienka/gruba
    indio, byc może z domieszką jedwabiu - czy dobre na ciężary

będę wdzięczna za odp, sugestie, kolejkuję do jutra rana, nie mogę się sama do tego czasu wgłębic w temat
    Ostatnio edytowane przez zasta ; 06-06-2013 o 22:39
    Basia (grudzień 2009), Małgosia (maj 2011), Staś! (kwiecień 2013)

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wg mnie nie bardzo, chyba, że przerobisz ramię na proste i kółka na większe... miałam babylonię z takim ramieniem i niestety moje ramię boleśnie to odczuwało... Ułożenie zakładek w tej chuście powoduje, że ciężar wypada w samym środku tego ramienia, nie rozkłada się równo niestety ... A ty będziesz nosić ciężkie dzieci, prawda?

Poza tym babylonia robi kółkowe głównie na kółkach w rozmiarze M (dopytaj sprzedawcy, jaka jest średnica kółek i sprawdź, jaki to rozmiar), co w połączeniu z grubością materiału powoduje, że materiał źle pracuje na kółkach, fałdki zachodzą na siebie podczas dociągania, nie można ich dobrze ułożyć, ja przynajmniej miałam z tym problem.

Polecam ramię proste i kółka L-ki. Nawet w zwykłej cienkiej lnianej nieskośnokrzyżowej będzie lepiej nosić z takim ramieniem i z takimi kółkami.

Może warto rozejrzeć się na bazarku za inną kółkową, albo wręcz kupić jakąś uszkodzoną chustę niedrogo i dołożyć 50 zł na uszycie z odpowiednimi kółkami?
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Miejscowość
    Warszawa-Włochy

Domyślnie

malgos, dziękuję za fajną opinię. O bb siling myślałam dla malutka, ale jakbym miała miec jedną, faktycznie, uszycie byloby najlepsze. Onieśmiela mnie ilosc chust, jeśli kupic chustę na kółkową, to jaką?
    Ostatnio edytowane przez zasta ; 05-06-2013 o 15:59

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wiesz, co kobieta, to inna opinia . Ja akurat mam natkę bawełnianą, uszytą z dłuższej, dość cienką, z ramieniem prostym i kółkami L i fajnie pracuje.

Wydaje mi się, że dobra kółkowa nie powinna być zbyt gruba, bo nawet na L-kach materiał będzie ciężko dociągnąć. To samo dotyczy śliskości materiału. Ale to moje zdanie, ktoś może mieć inne. Ja nosiłam tylko malucha w kółkowej, więc nie wiem niestety, jak się nosi 3,5 latkę... Może jednak grubsza chusta by się tu sprawdziła...?

A może podpytaj u siebie w Wawie, może ktoś Ci pożyczy i sama zobaczysz, co Ci pasuje, jaka grubość, jak dogadujesz się z kółkami i potem będziesz kupować?
    Ostatnio edytowane przez malgos ; 05-06-2013 o 21:53
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Miejscowość
    Warszawa-Włochy

Domyślnie

ech, nie ruszamy się z domu, tylko wieczorne spacery z bąblakiem, bo starszaki chorują, pożyczki są super, jeśli mogę po chustę podskoczyc, ale teraz nic z tego, przesyłki tyle trwają, może pomyślę nad kupnem

Miejscowość
    Warszawa-Włochy

Domyślnie

trudno, wzięłam jak nigdy, szaleństwo, obie, potrzebuję dobrej na już, spróbuję i puszczę dalej...

Chusteryczka Awatar buniaaa

Domyślnie

zasta i jak te kółkowe się sprawdziły? Rozglądam się narazie z ciekawości bo pomyśł mi wpadł do głowy i może kółkowa bo potrzebuje czegoś awaryjnie bo Olo leniuch i po kawałku drogi już na mnie wisi a ma niespełna 3,5roku i fajnie byłoby mieć coś w torbie co pomogloby mi z ciężarem...
    Basia mama Bartka (marzec 2006) i Olka (wrzesień 2010)

Uprawnienia umieszczania postów