Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Jak długo sprawdzają się prefoldy?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myolikk Zobacz posta
    A w które prefoldy - chodzi mi o firmę i rozmiar - warto się zaopatrzyć? Generalnie na początek nastawiam się na tetrę, mam sporo takiej 70x70 cm i formowanki noworodkowe. Mam też w planie kupienie kilku prefoldów Kikko, gdyby tetra okazała się za wielka na początek, ale zastanawiam się nad wielkością.
    Co u Was sprawdziło się u noworodka?
    Pieluszkarniowe prefoldy byly ok.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    Pieluszkarniowe prefoldy byly ok.
    U nas również.

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

My pieluchujemy się wielo od 2 tygodnia życia (niecałe 3 miesiące) i też początkowo używaliśmy prefoldów, Kikko niebielonych. Zaopatrzyłam się na początek w rozmiar newborn z żółtym obszyciem, ale szybko zrobiły się za małe (synuś miał je chyba na sobie po 2-3 razy każdy...). Też spinałam snappi, co by więcej warstwy było z przodu przed siusiakiem, z przy pleckach płasko. Jednak nie było to rozwiązanie idealne, bo kupka i tak często wylewała sie na otulacz i trzeba było go zapierać (no ale mój to miał kupę przy każdym przewijaniu ). Teraz też czasem zdarza nam się używać prefoldów ale już z zielonym obszyciem mamy, bo tych z czerwonym (regular) nie daje rady zapiąć snappi - czasem kładę je luzem w otulaczu ale nie za bardzo lubię ten sposób. Także ja bym zaczynała zakup od rozmiaru infant (pomarańczowe obszycie), ale w małej ilości i potem regular. No i ważne żeby były z bawełny niebielonej, bo te z bielonej są sztywniejsze jednak.
    U nas niezawodne okazały się wszelkiego rodzaju formowanki. Najbardziej lubujemy się w Motherease/Onelife i Babykicks (te drugie najczęściej na noc bo to konopia więc chłonniejsza). Nic nam nigdy z formowanki nie wyciekło
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

używam prefoldów u drugiego syna. wielopieluchujemy od urodzenia - no, od wyjścia ze szpitala
    wczoraj Mati skończył trzy miesiące i prefoldy wciąż w użyciu. Używam Bambino Mio (są większe) i kikko (malutkie). Te najmniejsze kikko od niedawna lądują jako wkłady w kieszonkach i super się sprawdzają.
    planuję dokupić kiedyś większe...
    edit - nie spinam snapą, po prostu daję pod otulacz i jest OK. w prostokąt lub płasko na pleckach i grubo z przodu.
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Uprawnienia umieszczania postów