Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Kółkowa - proszę o opinie

Mieszany widok

LidkaM Kółkowa - proszę o opinie 27-01-2014, 21:43
Mayka1981 Bezpieczne? Tak, bezpieczne,... 28-01-2014, 08:05
LidkaM Dzięki za odpowiedź. ... 28-01-2014, 20:40
owieczka33 Odradzam noszenie w chuście... 28-01-2014, 22:03
karpandzia11 również skorzystam z rady... 05-11-2017, 19:44
Mayka1981 Zdania na temat noszenia w... 29-01-2014, 08:27
LidkaM Sztywna właśnie, odstrasza... 29-01-2014, 18:26
Mayka1981 Łoj dłuugo by można było... ... 30-01-2014, 10:34
LidkaM Poproszę o ten klik magiczny... 31-01-2014, 23:19
Mayka1981 Zaraz mi lapek padnie więc... 01-02-2014, 15:34
LidkaM Dzięki za rady. Bebelulu... 03-02-2014, 21:37
panthera ja nosiłam noworodka w... 03-02-2014, 22:02
Mayka1981 :thumbs up: A powszechnie... 05-02-2014, 22:00
Alassea Ja jeszcze o samej bebelulu... 29-01-2014, 10:01
    Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Dzięki za rady. Bebelulu jednak nie kupiłam. Wrzuciłam jeszcze raz do pralki swoją LL, wyprasowałam tak jak radziłaś i jakoś ją bardziej polubiłam od tego
    Za to obejrzałam sobie fotki na stronce Nati chust elastycznych i wydaje mi się, że wiązanie tam tak zgrabnie i porządnie wygląda (porządnie w sensie: nigdzie materiał nie odstaje, nigdzie się nie fałduje, nigdzie nie marszczy) i pomyślałam sobie, że jeśli tkana mi nie leży to może lepiej już elastyczną? Właśnie przez to ramię, wydaje mi się, że przy kółkowej nosząca/y nie jest obciążony równomiernie, ale to chyba będzie tak przy każdej kołysce.
    No nic, popróbuję, poszperam jeszcze tutaj na forum, w razie co będę jeszcze zawracać głowę. Bebelulu odpuściłam.
    Dzięki jeszcze raz.
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja nosiłam noworodka w elastyku. dla mnie opcja ok, bo to były moje absolutne początki. warto elastyczna pozyczyć- bo to opcja wygodna tak do 6-max 8 kg i nie ważne co tam piszą producenci. przy elastyku podoba mi się fakt że raz zawiązanej nie trzeba rozwiązywac tylko można wkładać i wyciagać dziecko w miare potrzeb.
    ale z tego co widziała wśród noszących w elastyku - boja się zawiązać mocno, a zbyt słabo zawiązana chusta elastyczna podtrzymuje dużo gorzej niż trochę niedociągnięta tkana.
    bebelulu małam i pozbywałam się szybciej niz lupowala- strasznie cięzko w tym poprawnie ułozyc maluszka w pozycji kołyski. taka zwykła kółkowa bez żadnych bajerów typu sznurki, ramię proste ew zakładkowe ale w miarę szerokie, żadek pasek. ja w kółkowej nosiłam w pionie nawet 2 latka sie da na krótkie dystanse (np straszne błoto- trzeba przenieść z samochodu do mieszkania, albo szybkie zakupy typu chleb i mleko. kółkowa tez zawsze jeździła pod wózkiem jako chusta awaryjna. mój syn lubił spać w wózku ale nie lubił leżeć w nim kiedy nie spał.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LidkaM Zobacz posta
    Wrzuciłam jeszcze raz do pralki swoją LL, wyprasowałam tak jak radziłaś i jakoś ją bardziej polubiłam od tego

A powszechnie wiadomo, że "motność" i nośność chusty jest wprost proporcjonalna do uczucia, jakim się ją darzy

Z elastykiem to tak hmmm... Jak masz doświadczenia z tkaną - chociaż nie do końca dobre - to nie wiem czy bym próbowała, tzn głównie ze względu na koszty, bo w sumie cóż szkodzi spróbować wszystkich opcji jak się nadarzy okazja...

Elastyk ma swoje wady do których główną jest moim zdaniem "spłaszczanie" dziecka, ale też da się je zminimalizować, a zaletą dla niektórych przeważającą jest to, że nie muszą jednocześnie wiązać, że tak powiem w dużym uproszczeniu "jedną ręką" i podtrzymywać dziecka drugą. I często wybierają ją rodzice niepewni swoich umiejętności w manewrowaniu dzieckiem jako takim - w sensie przy pierwszym dziecku, a Ty masz drugie więc teoretycznie powinno pójść łatwiej...

Noszenie w chuście ma oczywiście wspierać prawidłową pozycję dziecka i jego rozwój, ale i jednocześnie dawać mamie i dziecku komfort codziennego obcowania i poczucie bezpieczeństwa. Pytanie czy elastyk coś w tych kwestiach u Ciebie poradzi - a to już tego nie wiem.. .

Nosiłam w elastyku starszego kilka łądnych tygodni, młodszą chyba kilka razy, jakby mnie się jeszcze jakiś noworodek trafił to pewnie przetestuję na nim wszystkie dostępne mi opcje, ale jak ma to być chusta sztuk jeden - no to tkana. Prana, prasowana, złożona w kostkę robiąca za poddupnik, no po prostu kochana
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów