Cytat Zamieszczone przez LidkaM Zobacz posta
Dlaczego kółkową? Właśnie dla noworodka w kołysce. Pierwszego dziecka nie wypuszczałam z rąk (w zasadzie nie bardzo się dało, argumenty, iż dziecko sobie popłacze a potem zaśnie i będę miała spokój jakoś do mnie nie przemawiały i nadal nie przemawiają, Michu chciał być przy mnie i koniec) i skończyło się to dość poważnymi bólami kręgosłupa i rąk. Z tego co wyczytałam kółkowe dla noworodka jak najbardziej, ale może trafiłam na jakieś błędne info, gdybyś mnie skorygowała byłabym bardzo wdzięczna.
Potem chcę się przerzucić na tkaną (bo taką mam).
Zdania na temat noszenia w kołysce są podzielone, jest po prostu kilka elementów na które trzeba zwrócić uwagę i które są ważne przy układaniu malucha w chuście - zresztą tak samo jak w tkanej.
W tkanej oczywiście też możesz nosić, w zależności od potrzeb i preferencji Twoich i maluszka masz do wyboru kangurka, kieszonkę albo kołyskę z 2x.

Dobrze jest poznać różne opcje i dobrać rozwiązanie najkorzystniejsze dla Was, więc zawsze polecam spotkanie z kimś noszącym, doradca, inna mama - w towarzystwie zawsze raźniej a jakby nie było takiej możliwości pomożemy ile będzie można przez forum

A ta woja chusta LL to sztywna jest raczej czy fajna i miękka?