Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: co na prezent dla początkującej chustomamy w Hiszpanii?

Chustonówka

Domyślnie co na prezent dla początkującej chustomamy w Hiszpanii?

Witam,
    jestem dumną włascicielką Storcha i zaraziłam chustowaniem kuzynkę, która na stałe mieszka na południu Hiszpanii. Teraz ona ma zostać mamą i w ramach prezentu dla nowego członka rodziny poprosiła o chustę tkaną, wiązaną i cienką (ze względu na klimat). Mama ma ok 170 cm, jej mąż ponad 180cm - chcą nosić oboje. Co prawda będą mieli córeczkę, ale ponieważ oboje są wysocy, należy przewidzieć, że mała nie będzie drobnym dzieckiem. Najprawdopodobniej będzie to jej jedyna chusta. Co do budżetu - bardzo proszę o rózne propozycje ponieważ planujemy rodzinną "zrzutę"
    Ja z mojej chusty jestem bardzo zadowolona, ale nie wiem czy sprawdzi się ona podczas hiszpanskiego lata, a poza moją chustą nie mam zbyt dużej wiedzy ani doświadczenia o innych, dlatego bardzo proszę doświadczone chustomamy o pomoc przy wyborze chusty dla małej Klary.
    Szczególnie zależy mi na dobrym wyborze marki chusty i długości, bo chciałabym żeby rodzice i córa byli z prezentu zadowoleni, pomożecie?

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie Re: co na prezent dla początkującej chustomamy w Hiszpanii?

A tu dla kuzynki gdyby połknęła bakcyla i sama chciała coś dokupić na miejscu http://llevaralbebe.blogspot.com/
    A w kwestii doboru chust to na pewno już dziewczyny lepiej doradzą.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Cienka jest babylonia, vatanai, pawie didka, girasol, zara, indio silk. Bambus nati zawiera w sobie filtr uv, jest miękki jak kaczuszka ale w moim odczuciu jest bardziej mięsistą chustą od wyżej wymienionych. Co do wymiarów to nie jestem pewna, niech mnie dziewczyny poprawią ale wydaje mi się, że 4,6 by starczyło.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustonówka

a jak się noszą te chusty? ktora będzie najlepsza dla noworodka i dla początkującej chustomamy? rodzice planują nosic Klarę od samego początku, a to będą wakacje i to na poludniu Hiszpanii..

Uprawnienia umieszczania postów