Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Chusta ponad wszystko!

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Chusta ponad wszystko!

Nie wiem czy mam się chwalić czy wstydzić ale nie miałam dzisiaj z kim zostawić Zosi i wzięłam ją w chuście do pracy ( 2 godziny wykładu ). Zasnęła już po drodze, ale pod koniec obudził ją głód, więc kończyłam zajęcia z maluchem przy cycu Kursantki młode i bezdzieciowe, ale wzbudziłam aplauz. A potem znowu do chusty ... no i śpi już 2 godziny! Zdążyłam zjeść obiad w restauracji i wypić kawę w domu - ha! Kocham chusty!!!
    Julka 2001, Zosia 2007

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

No i tak trzymać !!!
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Fajnie, że spotkalas sie z aplauzem
    Ja mam ostatnio takie dylematy...
    Pracuje w szkole i w przerwie czasem odwoze synka do domu.
    Mam wrazenie, ze niektore mamy - przychodzace do oddzialu przedszkolnego po swoje dzieci mysla - w czasie pracy zalatwia prywatne sprawy. Tak przynajmniej patrza na moj pospiech, bo przerwa krotka, a maluch sie gramoli...
    Nie mam wyjscia - dostalam pozwolenie od dyr., ale troche mi nieswojo.
    Mam sklonnosci do perfekcjonizmu, a to niemozliwe przy 2 malych dzieci, pracy na pelen etat i prowadzeniu domu.... To ostatnie lezy całkiem, dzieci z babciami na zmiany, a ja padam na dziob i nie moge sobie pozwolic na odpuszczenie pracy, a dzieci - wiadomo najwazniejsze.
    Pocieszylam sie kiedys czytajac artykul w TS o kobiecie kierujacej najwiekszymi kampaniami reklamowymi - np. dove. Powiedziala, ze rodzina zawsze byla najwazniejsza, a gdy dzieci mialy wystep, wychodzila z firmy glownymi drzwiami
    Ania z Gabrysią (2006) i Mateuszkiem (2003)

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja raczej nie mam skłonności do perfekcjonizmu - na moje szczęście
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie Re: Chusta ponad wszystko!

Cytat Zamieszczone przez aniakom
    Nie wiem czy mam się chwalić czy wstydzić ale nie miałam dzisiaj z kim zostawić Zosi i wzięłam ją w chuście do pracy ( 2 godziny wykładu ). Zasnęła już po drodze, ale pod koniec obudził ją głód, więc kończyłam zajęcia z maluchem przy cycu Kursantki młode i bezdzieciowe, ale wzbudziłam aplauz.
    calkiem mozliwe, ze dzieki tobie ktoras z tych kursantek, gdy bedzie w ciazy przypomni sobie twoja chuste i ... bedziemy mieli kolejna zachustowana mame
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

piękne! to takie 2 w 1 Nauczanie o... i nauczanie z praktyką o chustach... I to się nazywa działanie "Nośmy dzieci- Stowarzyszenie na rzecz
    noszenia w chustach i miękkich nosidłach"
    Brawo! w każdym miejscu i czasie.
    ja za chiny nie mogłam mego dziecia nauczyć spać w mieście. jak byliśmy to dla niego cały świat ważny i zapominał o tym, że śpiący...

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie Re: Chusta ponad wszystko!

Cytat Zamieszczone przez aniakom
    Nie wiem czy mam się chwalić czy wstydzić (...)
    Super i fajnie, że trafiłaś na wyrozumiałe kursantki (jaki był temat tego kursu?).

Wspaniała żywa reklama chustowania

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Jeszcze raz ja
    Bo mi głupio, że się tak wyżaliłam
    To ten luty i niedziela. Luty to najgorszy miesiąc - zawsze mnie łapie depresja, dopiero jak zacznie coś z ziemi wychodzić w marcu, to mi lepiej
    A w niedzielę po południu zawsze mi żal, że nie mogę tak cały czas siedzieć z moimi maluchami w domku...

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

O boże... Ania_34 jak to nie widziałaś wiązanej? Nie ma ani jednej chustomamy z Rzeszowa na forum?

To jak chcesz, to teraz do Krakowa poszła moja bebina do testowania dla nowej dziewczyny od Jaśnie Pani - jak ona dostanie już swoją ze zrzutki forumowej, to możemy zrobić powrót mojej chusty z przystankiem u Ciebie w Rzeszowie.
    Chcesz ?

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Rany, pewno że chcę! Aż mi oddechu zabrakło
    Już od pół roku mnie nabiera na wiązaną, mam takie okresy nasilenia, po czym w ostatniej chwili pasuję, mysląc sobie, że moje dziecko za stare
    A wiosna idzie i planujemy jakieś wycieczki, bo trochę tęsknimy za łażeniem po górach, no i wiadomo, ze dwulatkę trzeba będzie nosić...
    Czekam w kolejce do Ani Wroby i radziłyście mi też krótką wiązaną na prosty plecak, ale próbowałam z prześcieradłem i coś mi nie lezało. Potem doczytałam, że jak ktoś ma wąskie spadziste ramiona, to mu nie bedzie wygodnie - no to o mnie... Więc z wiązanych tylko długa.
    Strasznie bym chciała spróbować!
    Mama z Rzeszowa jest na forum gazety, ale dzieciątko ma małe i w elastycznej chyba jeszcze. Jakoś się nie spotkałysmy
    Jesli by się udało, to baaardzo chcę!!
    Vega, napisz komu wysłać adres. Obiecuję, że szybciutko odeślę!
    A może pokazałabym tę chustę tej mamie rzeszowskiej - poszukam jej na gazetowym? Tak na szybko, bo pewnie też nie ma tu za wiele okazji do macania, jak mówicie

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Aniu, chusta jest w Krakowie - osobą kontaktową jest dla mnie Jaśnie Pani - ona to daje jakiejś dziewczynie, której nie ma na naszym forum. Jak tylko chusta się zwolni u niej to pójdzie do Ciebie

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Dzięki, nie mogę spać z wrażenia
    Napiszę do Jasniepani jutro i będę czekać cierpliwie ...
    Już sobie planuję, ilu znajomym pokażę chustę, bo do tej pory pokazywałam zdjęcia w necie, niektórym się bardzo podobało.
    Strasznie mi szkoda, że to wszystko nie zaczęło się 2 lata temu...
    Bo moja mała cały czas na mnie wisiała - z niej chustowniczka 100%byłaby.

Uprawnienia umieszczania postów