Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
to zależy jaki wsadzalam papierek i jakich rozmiarow byla kupa. Na mleczne kupy najlepsze są papierki z ekobaby z rolki. Jak kupa nie wylazła z papierka to po nich nic nie spłukiwałam. Jak trzeba było to zapierałam. AIO wrzątkiem nie mogłabys potraktować tylko mydłem odplamiajacym i słonkiem w razie czego.
Ja juz wypróbowałam papierki Close Parent, Tots Bots, Baby Ono i Onelife. Mam jeszcze na stanie Imse Vimse i Kikko do testowania Szukam najlepszych O Ekobaby dowiedziałam się dopiero niedawno z forum - spróbuję. Do tej pory najgorzej spisały się Baby Ono - wiadomo najtańsze. Tots Bots są fajne ale za wąskie - kupa leciała bokiem (nawet u tycieńkiego noworodka - to były akurat moje pierwsze papierki). A te Ekobaby do których firmowych są podobne?

No tak, wrzątkiem to własnie wiem, że nie mogłabym, dlatego martwi mnie to. A jakich papierków bym nie używała to i tak rzadka kupka przepływa na pieluszkę: mimo podwójnego zabezpieczenia w postaci polaru i papierka Może ja coś źle robię...
A mydełko nie zatłuści tych AIO? Nie chodzi mi o to żeby plam w ogóle nie było, tylko żeby nie zostawały złogi - a może to tylko w tetrę i formowankę tak się wżera ta kupa? Bo materiał inny? Bo zauważyłam, że z prefoldów lepiej się spiera (i z welurku bambusowego), a one sa takie bardziej gładkie niż tetra i formowanki bawełniane.