Dziś macałam flamingi NC i troche jestem zdziwiona ich fakturą - przypominaja mi formowanki bambusowy puch.
One takie mają być? Takie z pętelkami jakby, zamiast gladkie![]()
Dziś macałam flamingi NC i troche jestem zdziwiona ich fakturą - przypominaja mi formowanki bambusowy puch.
One takie mają być? Takie z pętelkami jakby, zamiast gladkie![]()
podbijam![]()
mam krótkie różowe no cottonowe flamigni.
no tak, len jest jakby pentelkowy zawsze- chodzi o lnianą przędze? bambusowa strona jest gładka
Mam pao z lnem i jest w miare gladkie - tzn nie ma faktury takiej jakby frotki, ten NC mnie mocno zdziwił
Nie jesteśmy teraz w domu, to nie pomacam, ale żadnych pętelek nie mam na mojej Pancy- jest tak gładka, jak gładkie mogą być żakardy, bo wiadomo- zawsze będą mieć delikatną fakturę i mięciusia.
No właśnie tez mi sie zdawało że powinna byc gładka, przynajmniej na zdjęciach tak wyglądają NC
A ja ostatnio z maldita zastanawialysmy sie z czego zrobione sa jej dmuchawce (kolkowa szyta, brak metki). i wyszlo nam, ze to musi byc no cotton. Fakture mialo wlasnie taka bardzo puszysta, jak milutki kocyk, troszke jak miekkie frotte...
Mialam kiedys nc dmuszki byly gladkie ale pod palcami wyczuwalo sie frotte ale bez pentelek. Bardzo ciezkie, kocykowate, mnące się mocno, a po stronie lnianej. typowe supełki lniane. Ten efekt gladkiego frotte to moim zdaniem byla cecha tkania, ale to byl moj jedyny nc, wiec nie mam doswiadczenia.
M&M 2006, M 2009, M 2013, M 2017
aginiu, u mnie były dwie sztuki tych pierwszych białych dmuchów nc - dwie kompletnie różne chusty, jak pisałam wyżej. W moim odczuciu, z jedną ktoś się źle obchodził - tak spuchaciała, że nie szło jej zawiązać - żadna moja chusta nie miała tak wielkiego węzła (a miałam i grubsza didki, i lany, i aprosasa, i grecję...)
może każdy nc z czasem robi się jak ręcznik? Motylki ecru, które mam w szafie, są nadal śliskie i bez pętelek, ale nie były wiele używane. Może od prania w pralce nc się takie robią?
2 + 7 (2005-2018)
Aż dzisiaj specjalnie wzięłam ją pod lupę. Faktycznie od strony bambusa miękka jak frotkowe skarpetki, ale pętelek się nie dopatrzyłam. Przede wszystkim nie jest zbyt gruba (jak np perła nati) i przy tym lejąca.
Pewnikiem to nc. A czy nie do livady należała kiedyś przed wiekami? Może livado pamiętasz co to było?
T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015
...and up happy hands!
Ja, doula: www.rodzisiemama.pl
Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/
To raczej inna, Krótsza, oliwkowa, ramię proste
![]()
T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015
...and up happy hands!
Ja, doula: www.rodzisiemama.pl
Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/