Indio to już w ogole jest zakard o specyficznym splocie![]()
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
dotarły moje galeony. Wyprzedaż była outletowa, na stronie wszystko pięknie wyjaśnione, żeby było wiadomo czego się spodziewać : "Produkty z Outletu - drugi gatunek, to produkty, które mają małe estetyczne defekty (zaciągnięta nitka, pęczek, przebarwienie itd). Są to jednak jedynie cechy wpływające na estetykę. Nie mają najmniejszego wpływu na trwałość tkaniny i bezpieczeństwo noszenia."
Spodziewałam się więc tych estetycznych defektów. Znalazłam jedną brakującą nitkę na długości. Potem kolejną i jeszcze jedną. A potem moim oczom ukazał się taki widok :
Nitki tutaj są zupełnie luźne. A wada jest wzdłuż całej długości chusty. Według M. to trachnie. Dla mnie też, to tak wygląda. Czy to jest nadal tylko estetyczny defekt, czy jednak wpływa już na bezpieczeństwo noszenia?
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
Masha, nie mam zamiaru jej prać. Odnośnie kurczliwości pytam się pod kątem innej chusty outletowej, która już teraz jest krótsza niż być powinna i zastanawiam się ile mi się jeszcze skurczy. Ale coś czuję, że obie odeślę. Ogólnie lipa wyszła.
dita, mi z bawełnianych galeonów 3,66 czy coś koło tego po praniu zostało jakieś 3,4-3,45, po noszenie 3,5 mniej więcej.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
dita ale porażka, dziewczyny pisały, że mają bez wad a u Ciebie to chyba jakaś kumulacja "niedoskonałości" :/
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
dita, ale Ci się trafiłowspółczuję
Moja koronka rozmiar 5 ma po jednym boku 3,96m, po drugim 4m. Nie wiem ile było przed praniem, nie mierzyłam jejNiestety, kieszonkę wiążę na totalnych skosach. Zostawiam ją na plecaki. Moja ma 3 błędy w tkaniu i jedno zgrubienie.