Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 57 z 57

Wątek: Pieluchy wielo a wyjazd

Chustomanka Awatar maldita
    Miejscowość
    Wro

Domyślnie

Na trzy dni też dajemy radę z wielo . Ostatnio w Karkonoszach. A pranie po powrocie.
    Ale wyjeżdżamy wkrótce na dwa tygodnie, jednak nawet z możliwością prania po drodze odpuszczamy sobie. Nie chcę wozić ze sobą zasikanynch po tygodniu pieluch. Tyle dziecię przeżyje. Moje starsze przeżyło pieluchowanie w jednorazówkach. Nie zamierzam być ortodoksyjna
    T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015

...and up happy hands!
    Ja, doula:
    www.rodzisiemama.pl
    Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No i jescze gabaryty... jednak wielo zajmują o wiele więcej miejsca
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja byłam ostatnio 5 dni nad morzem i wzięłam 2 otulacze plus tetra. Do tego miałam jeszcze kilka jednorazówek. Na noc i na dłuższe spacery jednorazówki zakładałam, a resztę czasu tetrę. Jak zasikała tetrę to płukałam w wodzie i wieszałam do wyschnięcia. Dzięki temu nie śmierdziały tak bardzo i mogłam suche zapakować do torby na pranie.

Chustoguru

Domyślnie

A ja myślałam żeby zabrać tetrę (chcę kupić dobrą i za dobrą cenę) do tego ze trzy otulacze i ewentualnie wspomagać się jednorazówkami. Po siku wyprać ręcznie a kupie nawet wyrzucić
    onka - sprawdziło się to u Ciebie? Jaka tetrę wzięłaś?

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja właśnie na długie spacery nie ubierała bym jednorazówek,bo by się młodemu jądra ugotowały chyba My wielo bierzemy wszędzie, jak nie ma pralki bierzemy kilka kieszonek i jednorazówki (jeżeli jest w lato, bo nie widzę,żeby moje dziecko miało się w jednorazówkach gotować). W zimę inna sprawa - dziecko mi się nie ugotuje w jednorazówkach + wielorazówki szybko gdzieś u kogoś nie wyschną, a prane ręcznie bez wirowania to już w ogóle.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

hm, miałam podobny dylemat wyjeżdzając na 3 dniowy chustozlot no bo jak to - jednorazówki brać??? i wiecie co - 99% tego co widziałam to były jednorazówki owszem, gdzie niegdzie tetra z otulaczemale to może w 2-3 przypadkach widziałam.

bez przesady, po 3 dniach jescze nic sie chyba nikomu nie stało nawet w pampku a rodzicom też sie urlop należy no chyba że ktoś jest bbbbardzo ortodoksyjnym wielopieluchowcem
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

No to ja byłam w tym 1%! Miałyśmy tetrę, otulaki i wkłady doi kieszonek. Nad morze (2 tygodnie) tez planuję wziąć wielo. Jednorazówki na noc i może faktycznie na dłuższy spacer.

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Sprawdziło się całkiem nieźle. Tetrę mam zupełnie przypadkową, po starszej mi została, więc nie podam konkretów. Wiadomo, że zmieniać trzeba było dość często. Kilka pieluch przeprałam w mydle, wyschły dość szybko pomimo deszczów.
    Ja tylko jednorazówek nie chciałam brać, bo zostało mi jakieś 12 sztuk, które chciałam zużyć, a kupowanie kolejnej paczki nie opłacało mi się. Upałów "na szczęście" nie było, wiec nie było obaw o ugotowanie się w pampersach

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie Pieluchy wielo a wyjazd

Nie znalazłam wątku więc zapytam Was tu. Jak rozwiązujecie kwestię technicznie jeśli chodzi o wyjazd na dłużej. Nie chodzi mi o zabieranie ze sobą zapasu pieluch tylko o te naście godzin przed wyjazdem. Pieluchy na wyjazd wyprane i spakowane ale przecież dziecko przed wyjazdem jeszcze kilka zasika (albo co gorszego). I teraz co? Jak jadę na weekend do bez skrupułów zostawiam do wyprania po powrocie. Jak jadę z dziećmi sama to zostawiam mężowi, ogarnia Ale jak wszyscy wyjeżdżamy na dłużej? Jak to robicie? Bierzecie brudne ze sobą? Czy może przed wyjazdem jednorazówki?

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Ja wlasnie dzisiaj sie nad tym zastanawialam... w jedna siate zabieram czyste suche, w druga czyste mokre, w trzecia brudne?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Zakładając że jedziemy rano. Robię pranie poprzedniego dnia wieczorem. Nocne i poranne zasikane pieluchy do torby na brudy. Otulacze po praniu zdążą wyschnąć, lekko wilgotne wkłady rozkładam na rolecie w bagażniku (kombi), dosychają w drodze, ewentualnie po przyjeździe na miejsce znowu je wieszam na sznurku.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jak jadę gdzieś,gdzie spokojnie mogę je wyprać to biorę ze sobą. A jak nie,to: wstawiam na szybkie pranie, lub używamy jednorazówek.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar pompolinka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

ja stawiam na jednorazówki albo otulacze plus tetra,jak się troszkę zaśmierdną to się ją potem wygotuje łatwiej niż wkłądy

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

połączyłam

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mag Zobacz posta
    połączyłam
    Dzięki...

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

No tak przed wyjazdem na święta tez to rozważałam pranie dzień wieczorem przed wyjazdem, do wyjzdu wszystko wyschło, na noc jednorazówka, a w dzień wyjazdy poszły mi ze 3 tetry to je przepłukałam i rozwiesiłam żeby podczas naszej nieobecności wyschły. Chyba nic im nie będzie..

Uprawnienia umieszczania postów