Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 67

Wątek: Kolor chusty a sprzedawalność i cena chusty

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Ja bym brazowej chusty nie kupila, nawet najwspanialszej na przecenie 70%, bo zwyczajnie nigdy bym w niej nie wyszla. Jako intensywna wiosna w jakimkolwiek bezu, brazie wygladam straszliwie smetnie i nijako - zreszta obiektywnie to sa kolory tylko i wylacznie jesieni, zaden inny typ urody nie w nich szans dobrze wygladac.
    o przepraszam, ja jestem "zimą" i jak pisałam bardzo dobrze mi w brązach o ile to zimne odcienie. (ciemna czekolada, złamana brązem czerń) i oczywiście o ile nie są ta brązy od stóp do głów. (analizę kolorystyczną i dobór barw ciuchów i włosów robiła mi stylistka)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar maldita
    Miejscowość
    Wro

Domyślnie

Coś jest w tym, co pisze Wiewiórka. Aktualnie poszukuję zielonej grecji, rozważam inne kolory, ale na ten brąz, skądinąd ładny, nawet nie chciałam patrzyć. No zupełnie nie pasuje do mojej osoby. Już o wielu kolorach tak mówiłam, np. o żółtym, ale poglądy zweryfikowałam w trakcie noszenia. Szarości - dla niektórych nijakie - proszę bardzo. Tu nie jestem w stanie się przemóc i już!
    T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015

...and up happy hands!
    Ja, doula:
    www.rodzisiemama.pl
    Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Panthero, bo pewnie jestes ciemna zima, a nie chlodna albo czysta

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

A ja swojego amazonita Little Froga z brązem i turkusem uwielbiam. Swoja droga to wzor chyba zerżniety żywcem z Neobulle simon.

Mist: a ja to zima?

na szybko z telefonu
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hester Zobacz posta
    słowianki mają zimną urodę lata, sporo też u nas zim, jesieni jest stosunkowo malo a wiosen to już w ogóle.
    No żesz, wypraszam sobie! Po wielu analizach wyszło, że właśnie wiosną jestem, a Polka ze mnie z dziada pradziada
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Agum, strasznie trudne pytanie zadalas

Teraz tak na szybko z glowy, to raczej tak... problem polega na tym, ze typow urody wcale nie ma 4, tylko jest ich az 12 (kazdy z typow ma 3 podtypy, dosc mocno sie rozniace).

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Chustofanka Awatar precikuranowy
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja z brązami bardzo lubię połączenia (rapalka albo żółwiki kokadi), ale z samym brązem to jednak mi nie po drodze- z pomarańczem lub czerwienią również. Uwielbiam szarości, odcienie zieleni, niebieskiego i granatu- typowe lato ze mnie.
    Natalia (03.10.2008), Bartuś (15.04.2013)
    i Alicja
    - aniołek... (06.04.2014- 11 tc.*)

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    moim zdaniem żółty jest mniej chodliwy
    zależy, Vatek shodzi a pniu a np. Zarka nie, indio schodzi bo indio

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    ale bardziej chodliwy niż brąz
    sonnengelb czy dziewanna szybko sie sprzedawaly
    No właśnie, indio jest indio.

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    ja gdybym miala wybierać między żółtym a brązem to bez wahania brałabym brąz. O KKDce swojej piszesz? Ja widzę, że KKD ogólnie nie jest lubianą firmą w PL....
    Kokadi dociera do podobnej grupy odbiorców co Nati, więc tu się jakby dubluje a my wolimy swoje. Zobaczcie kasztany Didka, typowe duże żakardy didka nie miały u nas wielkiego powodzenia: jakies tam statki, czy plaza.

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mama Lili Zobacz posta
    Kiedyś tak było z brązem (jako kolorem biedoty), gdy nie było pigmentów syntetycznych. Brązowy pigment był wytwarzany z tanich materiałów, a np. niebieski był uosobieniem luksusu
    W dobie pigmentów syntetycznych te różnice się zatarły.
    Muszę mu to powiedzieć, z pewnością się ucieszy, że jego teoria na temat brązu ma jakieś podłoże historyczne

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Teraz tak na szybko z glowy, to raczej tak... problem polega na tym, ze typow urody wcale nie ma 4, tylko jest ich az 12 (kazdy z typow ma 3 podtypy, dosc mocno sie rozniace).
    mist, podrzuć coś prosze to poczytania na ten temat, najlepiej w necie, żeby szybko mozna było znaleźć. Zaciekawiłaś mnie, czytałam daaaawno temu książkę na ten temat (kuzynka jest kosmetyczką i znalazłam u niej), ale to było gdzieś z 15 lat tmeu, wtedy były tam opisane tylko 4 rodzaje. Ja sądziłam, że jestem typowym chłodnym latem, najlepiej się czuję wlaśnie w takich chłodnych, przydymionych kolorach.
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

demona
    Guest

Domyślnie

ha, zeby tylko 12

Chusteryczka Awatar wildhoney
    Miejscowość
    Land of Mordor

Domyślnie

Fiolety też długo wiszą i czernie :/
    Nazgul, 1. 02. 2009; Morgulina 13. 06. 2011
    One candle left to burn now... before the Darkness comes.

Chustofanka Awatar cathleen
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

fiolety i czarny
    wildhoney
    , Chicago kupiony od Ciebie to moja najukochańsza kolorystycznie chusta

A co do brązu to też zalezy od wzoru - ja miałam Nati brązową (tą eko, bez wzorów) i wizualnie mi się bardzo podobała, niestety mało nośna była. A Grecja brązowa mi się po prostu nie podoba - i bardziej niż o kolor chodzi o wzór.

demona
    Guest

Domyślnie

brązy Nati są brzydkie, nawet miłosnikowi brązu nie podchodzą. Może w tym problem?

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HoliPoli Zobacz posta
    Muszę mu to powiedzieć, z pewnością się ucieszy, że jego teoria na temat brązu ma jakieś podłoże historyczne
    Historycznie też brązowy był kolorem służby - jaśniepaństwo chodziło w innych kolorach. -> http://www.savoir-vivre.com.pl/?brazowe-ubranie,1079
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustofanka

Domyślnie

ja lubię taki brąz kawa z mlekiem- jasny i zimny. Ale chustą ubarwiam sobie macierzyństwo, więc od tego mi osobiście średnio pasuje
    A nati kolory w np kalahari mi się podobają. Chętnie z niej bym sobie torbo-wór uszyła

Chustomanka Awatar maldita
    Miejscowość
    Wro

Domyślnie

Właśnie przypomniałam sobie, że moją pierwszą chustą był hoppediz la paz - brązowa chusta w pomarańczowo-żółte pasy. Nie wiem czy to efekt dobrego wspomnienia, czy to, że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda w każdym razie zapamiętałam ją jaką piękną chustę w sam raz dla mnie. Co nijak się ma do tego, co napisałam wcześniej . Jak widać kobieta zmienną jest.
    T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015

...and up happy hands!
    Ja, doula:
    www.rodzisiemama.pl
    Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malgos Zobacz posta
    mist, podrzuć coś prosze to poczytania na ten temat, najlepiej w necie, żeby szybko mozna było znaleźć. Zaciekawiłaś mnie, czytałam daaaawno temu książkę na ten temat (kuzynka jest kosmetyczką i znalazłam u niej), ale to było gdzieś z 15 lat tmeu, wtedy były tam opisane tylko 4 rodzaje. Ja sądziłam, że jestem typowym chłodnym latem, najlepiej się czuję wlaśnie w takich chłodnych, przydymionych kolorach.
    Tu masz po angielsku:
    http://www.thechicfashionista.com/yo...ct-colors.html
    http://www.truth-is-beauty.com/
    http://12blueprints.com/

I po polsku:
    http://barwyurody.blogspot.com/

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    ha, zeby tylko 12
    Widziałam podział i na 16, kto da więcej?

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jabłuszko86 Zobacz posta
    Ja tragicznie wyglądam w szarym, niektórzy ten kolor bardzo lubią. żółtego hopka miałam i to latem, muchy i inne robactwo cały czas mi po chuście łaziło i nigdy więcej nie kupię sobie żółtej chusty ani np. limonkowej
    dobrze, że napisałaś o tym robactwie bo ja uwielbiam żółty i chciałam na lato żółtą kupić ale przecież nawet ubrań żółtych letnich przez to robactwo właśnie nie mam
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Domyślnie

Ja też lubię bardzo żółty, mąż zielony, jak szliśmy na piknik na łąkę to nawzajem z siebie robale strącaliśmy, chusty też już wybieram bardziej neutralne

Uprawnienia umieszczania postów