tak samo z AIOZamieszczone przez Olapio
a kieszonka szybciej schnie
ja tak polecamZamieszczone przez Olapio
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Policzmy:ja swojego brzdaca przewijałam ze 12 razy w dzień i przed kazdym karieniem w nocy załóżmy, ze 4 razy, zaznaczam, ze poczakowo bylismy na pampkach, dopóki mamusia stwierdziła, ze musi młodego wyleczyc z wysypki, teraz ma gładziutka skorke
No ale tak: na dzień tetra czyli z 10 pieluch +na spacer forowanka, albo BG, na noc zakładałabym tylko cos "mocniejszego" formowanka, albo BG.
Możesz sobie tez tznkupic bambino mio, my mamy i jestesmy zadowoleni
moze najtańsze nie sa, ale chona lepiej niz tetra, ale ten zestaw ma 12 pieluch i 3 otulacze
))
Ja tez dopiero raczkuje w temacie pieluch, na poczatku nie wiedziałam czym rózni sie kieszonka od otulacza, założyłam nawet tu na forum watek, dziewczyny dawały dobre rady, poszukaj, moze cos skorzystasz. Mozesz zakupic sobie tez jakies inne kieszonki nie tylko BG. Ja zamierzam popróbowac co mi najbardziej pasuje i wtedy dokupowac wiecej![]()
Mama Kasi i Kuby
ja na początek nie inwestowałaby, więcej niż w 3 otulacze. jest bardzo dużo sklepów i w razie potrzeby można domówić i dojdzie w ciągu 24 godzin...
dla porównania: alex robił kupę przed każdym karmieniem i po każdym karmieniu, więc sens miała tylko tetra w dzień no i wysadzanie. julka kupki robi raz dziennie, góra dwa, więc wystarczają mi dwa otulacze.
chcąc zacząć od małej ilości pieluszek należy wybrać takie, które szybko schną. czyli odpadają nam konopie, bambus i AIO.
czyli ja polecałabym tetrę plus kieszonki na noc i na spacery. a potem się rozpatrzysz, nabierzesz doświadczenia i poznasz soje dzieckomożesz ratowac się jednorazowkami eko przez pierwszy miesiąc.
zakupy wielorazówek to ejst inwestycja i musi być przemyślana, a przede wszystkim dopasowana do konkretnego dziecka.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
5 otulaczy to IMO przesada. Miałam noworodka w otulaczach i 3 spokojnie wystarczyły (nawet dwa dały by radę). Jak na otulacz poleciała kupka prałam go od razu (czy tam za godzinę) w rękach i wieszałam. Zanim mała zabrudziła drugi ten uprany był już suchy. No może ze 3 razy nie zdążył wyschnąć wtedy w ruch szedł trzeci. A było to zimą (na grzejnikach nie suszyłam), teraz na słońcu wszystko schnie błyskawicznie.
Dodam, że nie miałam wtedy ŻADNEJ kieszonki czy aio.
No nie wiem, mój młody potrafi załatwić 3 otulacze w ciągu godziny, nie raz juz stosowałam IB snap jako otulacz, do tetry jest super![]()
Mama Kasi i Kuby
zgadzam się są dzieci ktore robią kupke 1 raz na 5 dni ( mojej koleżanki córka ) i kupke po każdym jedzonku lub w trakciei obydwoje
są na piersi co prawda różnych mam
![]()
Ja bym kupiła ze 3 otulacze, ale chyba rozmiarowe, bo nie wiem jak te bambinexy pasują na tak malutka pupcie, kupiłam ostatnio pieluszke W, one size, ale kiedy na mojego młodego bedzie dobra to zobaczymy, wkładki olbrzymy![]()
![]()
A może kup sobie pieluszke IB snap i bedziesz miała i pieluche i w razie czego otulacz, bo sama powłoczka schnie szybciutko![]()
Ja sie dwa tyg zastanawiałam co kupica w tym czasie
był na bambino mio i żyjemy, ba mamy sie dobrze
i dajlej usilnie mysle na co teraz zaoszczedzona na pampkach kase wydać
![]()
Mama Kasi i Kuby
Kontaktowałam sie z Pania Ewa z pieluszkarni i napisała mi, że otulacze Bambinexu one size przy najmniejszym zapieciu powinny pasowac od 3-3,5 kilo czy tak normalnie. Do tego na noc jakies formowanki na pewno sie zmieszczaWiec zamowie, tylko nie wiem czy na poczatek 2 czy 3 bambinexu plus jakis oczywiscie rozmiarowy jeden
Tak naprawde kazda z was ma inne doswiadczenia wiec tylko czas i moje dziecie zweryfikuje zakupy![]()
bambinex one size pasowal na julkę od 3,5 kg.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
A fajny jest ten otulacz?
Mama Kasi i Kuby
Ostateczna lista pieluszek:
Otulacze:
Nature Babies PUL rozm. S
IV Pul rozm NB
Bambinex one size
Otulacz polarkowy od yetty
Otulacz pulowy od Yetty (ale on od 5 kg)
Formowane:
3 od Alajakubik (frotka, polarek, kieszonka polarkowa)
konopna babykicks
mother ease onesize
AIO
Itti Bitti AIO S
Kushies AIO (ale ta jako rezerwowa)
Kieszonki:
BG
Itti Bitti SIO S
Kieszonka od Yetty
Kieszonka Miounico onesize
Wonderoos
oraz 30 tetry i flanelki
pieluszki juz kupione, niektore jeszcze w drodze
chyba starczy, prawda?
IB SIO - mi sie ciagle gdzies te wkladki gubily w praniu i to wpinanie.... Kupilam AIO i wiem, ze mam wszystko razem a schnie tak samo dlugo jak SIO - IMHO
![]()
Mi jakos w ogole kieszonki nie podeszly. Wole system pieluszka + otulacz. A na wyjscia AIO